Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: Românii care nu sunt persoane vulnerabile ar putea să plătească vaccinarea anti-COVID

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, la Piteşti, că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea fi cu plată pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.05.2021, 15:36

Ludovic Orban anunţă că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-COVID în viitor
Ludovic Orban anunţă că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-COVID în viitor - Hepta

Ludovic Orban a afirmat că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea fi contra cost, însă nu a menţionat şi de când va începe acest lucru. Preşedintele Camerei Deputaţilor a specificat doar că se va întâmpla "într-un viitor oarecare".

"Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi", a afirmat Orban, potrivit Agerpres. 

Bilanţ de vaccinare anti-Covid în România, 23 mai 2021

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 22 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Pe acelaşi subiect

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 37.623, din care: 19.726 de persoane vaccinate cu 1 doză; 17.897 de persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 5.981, din care: 691 de persoane vaccinate cu 1 doză; 5.290 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 7.752, din care: 83 de persoane vaccinate cu 1 doză; 7.669 de persoane vaccinate cu 2 doze.

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în ultimele 24 de ore): 2.709, din care: 2.709 de persoane vaccinate cu 1 doză.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 43, dintre care 34de reacții la vaccinul Pfizer, 6 de reacții adverse la vaccinul Moderna, 2 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și 1 reacţii adverse la vaccinul Johnson & Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Ludovic Orban: Românii care nu sunt persoane vulnerabile ar putea să plătească vaccinarea anti-COVID