Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maratonul resuscitării, inițiativa care-i învață pe români să acorde primul ajutor

70 de mii oameni mor anual pentru că nu sunt resuscitaţi la timp. În România, tehnicile de prim ajutor sunt o necunoscută pentru foarte mulţi. Autorităţile vor să schimbe asta. Şi au început cu un maraton al resuscitării pe care l-au organizat într-un mall din Timişoara.

de Redactia Observator

la 16.11.2019 , 22:02

70 de mii oameni mor anual pentru că nu sunt resuscitaţi la timp. În România, tehnicile de prim ajutor sunt o necunoscută pentru foarte mulţi. Autorităţile vor să schimbe asta. Şi au început cu un maraton al resuscitării pe care l-au organizat într-un mall din Timişoara. Timp de nouă ore, sute de oameni au lăsat cumpărăturile ca să înveţe cum să salveze vieţi.

Sunt manevre care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. În România, 80 la sută dintre oameni nu ştiu să acorde primul ajutor, arată ultimele statistici. Iar salvatorii vor să schimbe asta. În mall-ul din Timişoara, peste 150 de specialişti, medici şi paramedici, au predat tehnici de salvare.

În momentul în care vreţi să acordaţi primul ajutor, esenţial este să nu intraţi în panică, să vă aşezaţi lângă persoana în cauză, apelaţi 112 şi dacă nu ştiţi manevrele de resuscitare, lăsaţi telefonul pe speaker, iar medicul din dispecerat vă va îndruma.

Vezi și

De la apelul la 112 până la sosirea echipajului specializat trec, în medie, opt minute. Dar într-o situaţie de criză, intervenţia trebuie să aibă loc mult mai repede. De aceea este extrem de important ca fiecare dintre noi să ştie cum să procedeze. Pentru că oricine poate fi un salvator.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un maraton de nouă ore, fiecare client al mall-ului a primit indicaţii preţioase.

Imagini filmate vineri, într-o benzinărie din Piteşti, arată cât este de important primul ajutor. Un poliţist aflat în timpul liber i-a salvat viaţa unui bărbat de 63 de ani care s-a prăbuşit la pământ. Agentul a învăţat tehnicile de resuscitare încă din copilărie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sănătate » Maratonul resuscitării, inițiativa care-i învață pe români să acorde primul ajutor