Medic din Sibiu, despre rezultatul unui test de salivă făcut unei fetițe: „Despre liniuța magică se poate scrie o carte”
Un medic din Sibiu a postat pe pagina de Facebook rezultatul unui test de salivă efectuat unei fetițe de către mama ei. Testul, care pare să aibă două liniuţe, ceea ce ar însemna un rezultat pozitiv la Covid, poate să inducă pe oricine în eroare pentru că liniuța care ar trebui să apară în dreptul literei T, de test, este mult descentrată.
”Despre liniuţa magică, testarea din salivă a copiilor şi achiziţii publice se poate scrie o carte. Stânga testul băiatului iar în dreapta al fetiţei, adică surioara”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, medicul Egri Eduard din Sibiu.
Medicul a precizat că rezultatul testului fetiţei este greu de interpretat.
”După cum bine observaţi, la fetiţa mai apare o liniuţă, mult descentrată, care nu ştim ce indică, chiar dacă o a doua liniuţă ar trebui să indice un rezultat pozitiv”, a mai scris medicul. Testul este făcut extrem de corect și meticulos, mama fiind cadru medical. Fetița nu are simptome. Așteptăm mâine rezultatul testării PCR”, a mai scris el.
Se reia testarea elevilor în școli
- Grecia impune tuturor călătorilor teste PCR negative la sosirea în țară, după o decizie similară a Italiei....
- Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie și a schimbat condițiile de intrare în țară
- Se reia testarea elevilor în școli. Când vor ajunge cele două milioane de teste la inspectoratele școlare
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, joi, că în cursul zilei va începe distribuirea a două milioane de teste de coronavirus pentru elevii din ţară. Prin urmare, inspectoratele școlare vor primi vineri testele pentru elevi, pentru a fi apoi distribuite școlilor.
La cele două testări de săptămâna trecută, de luni şi joi, au fost raportate în total 176 de probe de salivă pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2, dintre care 45 au fost confirmate prin testul RT-PCR.
"Până acum am avut testare într-o singură săptămână complet, săptămâna trecută, au fost găsite 176 de cazuri pozitive. Din aceste 176 de cazuri, 45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR, iar 46 nu au primit un răspuns, pentru că nu poţi să obligi părinţii să meargă la testare PCR, nu există obligativitate legală, deşi ar trebui să fie acest lucru. 35% este rata de validare. 45 din 130", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰