Medicul pediatru Mihai Craiu, avertisment pentru părinți: ”Dacă e urgenţă medicală, mergem la spital”
Avertisment din partea celui mai cunoscut medic pediatru din România! Duceţi copiii la spital dacă au probleme medicale, fără să vă temeţi de coronavirus.
- De ce nu sunt copiii atât de expuși la Covid.
- Cum acționează coronavirusul.
Avertisment din partea celui mai cunoscut medic pediatru din România! Duceţi copiii la spital dacă au probleme medicale, fără să vă temeţi de coronavirus. Doctorul Mihai Craiu avertizează că amânarea consultaţiei poate fi fatală. Un bebeluş care avea enterocolită a murit pentru că a ajuns prea târziu la control.
Iată ce spune medicul:
- ”Este vorba despre un sugar, deci un copil cu vârsta mai mică de un an şi care a făcut o boală cu vărsături şi diaree. Şi, evident că familia a încercat cu ajutorul medicului de familie să rezolve situaţia la domiciliu pentru că există această spaimă îngrozitoare de coronavirus care în fine, pe unii părinţi îi determină să ia o acţiune iraţională.”
- ”În momentul în care au văzut că tratamentul recomandat şi evoluţia bolii nu se pupă foarte bine, au hotărât că trebuie să meargă la spital.”
- ”Pe drum, i-a fost rău. S-a oprit la spitalul judeţean unde a început o sarabandă de consulturi. Fiecare a emis ipoteza că ar fi covid, că ar fi altceva, că să facem teste, şi, evident că asta a lungit foarte mult durata transportului şi, în final, pacientul nu a mai putut fi salvat.”
- ”Microbii nu au intrat în izolare, nu şi-au luat concediu, nu au plecat din lumea noastră numai pentru că noi stăm acasă!”
- ”Dacă e urgenţă medicală, mergem la spital!”
- ”Am făcut o compartimentare şi circuite diferite pentru copiii bolnavi care se adresează spitalului. Există un compartiment modular, ca un spital de campanie, pus în curtea spitalului unde există echipa de triaj”.
- ”În cazul în care există orice fel de suspiciune legată de familie sau de copil, asistenta anunţă telefonic medicul urgentist care coboară el la acest spital modular ca să nu plimbăm un copil potenţial infectat.”
- ”Al doilea mesaj este că din punct de vedere al copiilor, infecţia COVID-19 este… din punct de vedere al riscurilor pentru viaţă, mult mai mică decât cu o boală serioasă cum ar fi pneumonie, meningită, ocluzie intestinală, apendicită, oricare din bolile care existau şi înainte de era COVID.”
- ”Virusul, ca atare, nu are la copii foarte mulţi receptori pe care să-i folosească, nu poate să intre foarte bine în celulele corpului unui copil foarte mic”.
- ”În bolile autoimune şi infecţia cu SARS COV 2 se petrece ceva similar unei rebeliuni militare. Soldaţii, anticorpii şi celulele noastre imune vor să dea o lovitură de stat. Problema e că distrug şi statul cu totul. Se produce o anarhie exact ca în timpul unei lovituri de stat.”
- ”Infecţia se desfăşoară în trei etape: prima seamănă cu o răceală obişnuită, de aceea a şi fost făcută deseori comparaţia cu gripa. Deci e faza virală a bolii, în care tuşim, avem febră, strănutăm şi la 80% din persoane, boala se opreşte la acest nivel.”
- ”A doua etapă a bolii este faza pneumonică. O minoritate de persoane care au un număr mai mare de receptori.”
- ”Un pacient cu pneumonie poate să ajungă să fie intubat şi ventilat mecanic”.
- ”Unele persoane trec şi în a treia fază a bolii care are o mortalitate foarte mare. Acea numită furtună de citochine în care imunitatea noastră se comportă anormal. Deşi nu mai există foarte mult virus în organism, imunitatea noastră aruncă bombe atomice în toate direcţiile, distrugând toate structurile, toate organele şi ţesuturile. Pacientul face insuficienţă multiorganică.”
- ”Nou născuţii şi copiii foarte mici nu ajung niciunul în această etapă pentru că au o imunitate naivă şi nu poate să facă acest răspuns de tip bombă atomică împotriva unui duşman extrem de perfid.”
- ”Mesajul trebuie să fie unul optimist pentru părinţi: o să trecem prin chestia asta şi copiii n-or să fie atât de rău.”
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰