Antena Meniu Search
x

Medici români despre recordul de infecţii Covid: "E o intensă transmitere comunitară"

Avem cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei: 698. Sunt peste 3.000 de noi cazuri doar în ultimele 7 zile. Cu toate astea, 406 pacienţi au fost externaţi la cerere în ultimele zile, deşi au un test pozitiv. Medicii avertizează că avem transmitere comunitară intensă şi, dacă nu vom respecta regulile, intrăm pe un drum fără întoarcere.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 11.07.2020, 19:55

Vezi și
  • 239 de pacienţi sunt la terapie intensivă.
  • 90 noi îmbolnăviri în 24 de ore au fost în Argeş.

Am depăşit şi cele mai sumbre previziuni: 698 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. E o cifră şocantă, niciodată nu am mai avut un număr atât de mare de infectări. Şi este al treilea record al pandemiei, înregistrat în mai puţin de o săptămână.

Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii de Epidemiologie: Este o intensă transmitere comunitară.

Virgil Musta, medic infecţionist Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Dacă se confirmă acest ritm, vom avea o situaţie similară cu a Italiei: oamenii nu vor mai avea unde să se interneze, formele grave vor sta acasă şi unii dintre ei vor deceda la domiciliu.

Medicii sunt în alertă: după ce numărul cazurilor scăzuse, ne îndreptăm către al doilea vârf al epidemiei.

Adrian Marinescu, medic infecţionist Institutul Matei Balş: Din păcate, este acel efect de domino: în momentul în care avem multe infectări, e clar că persoanele care se îmbolnăvesc au persoane cu care vin în contact şi transmiterea se face pas cu pas.

406 pacienţi au fost externaţi la cerere în ultimele zile deşi au un test pozitiv. Aproape o treime dintre ei sunt din Argeş, judeţul unde au fost raportate 90 de noi cazuri de îmbolnăviri azi. Aproape cât în Capitala deşi sunt de aproape patru ori mai puţini locuitori decât în Bucureşti. Prefectul din Argeş a cerut poliţiei să îi monitorizeze cu atenţie pe pacienţii externaţi la cerere

Virgil Musta, medic infecţionist Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Dacă aceşti pacienţi nu sunt responsabili şi nu înţeleg că ei vor trebui să stea la domiciliu în autoizolare 14 zile, că n-au voie să circule cu mijloace de transport în comun, ei reprezintă o bombă biologică şi pot duce la contaminarea unui număr mare, mare de oameni.

24 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore. De aproape două ori mai mulţi decât ieri. A crescut şi numărul românilor în stare gravă şi critică: sunt 239 la terapie intensivă.

Simin Florescu, director medical Spitalul Victor Babeş: Nu ştiu cui îi place să moară în chinuri cu insuficienţă respiratorie cu probleme majore după aceea dacă cumva se reuşeşte să treacă de episodul respectiv, cu fenomene de insuficienţă respiratorie cronică, fibroză pulmonară.

Medicii simt că argumentele lor nu mai ajung la oameni în aceste momente critice. Şi tot ce mai pot face e să ne îndemne insistent să respectăm regulile de bun simţ: să purtăm mască în spaţiile închise, să stăm la distanţă şi să ne spălăm pe mâini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Medici români despre recordul de infecţii Covid: "E o intensă transmitere comunitară"