Antena Meniu Search
x

De teama coronavirusului medicii din Brașov ș-au luat concedii medicale

În plină pandemie, mai multe cadre medicale din Braşov şi-ar fi luat concedii medicale fictive, ca să nu meargă la muncă în perioada stării de urgenţă.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 10:37

Vezi și
  • Medicii nu ar mai vrut să lucreze de teama infectării.
  • Agenţii au făcut şase percheziții domiciliare.

În plus, unii medici ar fi sustras mai multe echipamente medicale din spital pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Acum cu toţii sunt cercetaţi de procurori!

Directorul economic al Spitalului de Neurologie din Brașov este acuzat de procurori că ar fi furat mai multe echipamente sanitare, din spital, cu un scop precis - acela de a le folosi pentru ea.

Mai mult, anchetatorii suspectează că le-a facilitat unor colege, asistente în unitatea sanitară, obținerea unor concedii medicale fictive.

Cadrele medicale nu ar mai vrut să lucreze în spital de teama infectării cu noul tip de coronavirus, după ce acesta a devenit spital suport și tratează doar pacienți dignosticați pozitiv, în timp ce pacienții cu afecțiuni neurologice au fost mutați.

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Poliţiştii braşoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada stării de urgenţă, cadre medicale sau angajaţi ai unor instituţii s-ar fi sustrat de la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu solicitând şi beneficind în acest sens de certificate de concedii medicale fictive şi totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu.

Agenţii au făcut şase percheziții domiciliare la mai multe cadre medicale, dar și la trei instituții medicale.

Procurorii au căutat documente oficiale pentru a vedea dacă medicii și asistentele și-au luat corect sau nu, concediile medicale.

Andrea Neculau, director DSP Brașov: Colegii noştrii se raportează doar la aspectele de conformitate privitor la igienă, privitoare la respectarea normelor sanitare, deci nu avem în obiectul aţiunilor de control alte tipuri legate de exemplu, de penal sau de alte activităţii.

Cadrele medicale sunt acuzate de abuz în serviciu. În total, 10 persoane au fost duse la audieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » De teama coronavirusului medicii din Brașov ș-au luat concedii medicale