Antena Meniu Search
x

Mii de români s-au vaccinat deja anti-Covid-19 la maratonul de vaccinare de la Bucureşti

Circa 3.000 de persoane au fost vaccinate de când a început maratonul vaccinării, în Bucurşti. După ce, în timpul zilei de ieri, oamenii au stat chiar şi opt ore la coadă ca să primească serul, la lăsarea întunericului tinerii au fost cei care au profitat de ocazie şi au venit să scape de grija bolii. Au mai rămas două zile și două nopți de vaccinare non-stop, fără programare, cu vaccin produs de Pfizer.

de Alexandra Bucuroiu

la 10.05.2021, 07:54

Vezi și
  • Circa 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid-19 la maratonul de vaccinare de la Bucureşti, în mai puţin de 24 de ore de la demararea campaniei.

La ora 21, zeci de bucureşteni aşteptau la rând, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, să se vaccineze. După lăsarea întunericului, tinerii au fost cei care au dorit să se imunizeze şi nu au părut deloc deranjaţi că trebuie să stea la coadă: "Dacă avem oportunitatea să facem asta şi la fel nu necesită toate pregătirile care se fac de obicei în ţara noastră pentru orice tip de document, atunci hai să o facem". 

Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta: Au fost persoane care au făcut tensiune, au fost persoane care au necesitat îngrijiri, dar şi-au revenit la scurt timp după ce au fost preluate de echipele de medici de la Terapie Intensivă. Sunt patru medici de Terapie Intensivă. 

Participant la maraton: Aveam acum, când am plecat, 17 cu 8. Am făcut şi 20, nu ştiu de ce. Eu mă ştiu şi cu afecţiuni, dar cred că şi pe sistem nervos, pe emoţii. 

Timp de trei zile şi trei nopţi, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională e maraton de vaccinare. Oricine se poate vaccina fără programare, doar cu buletinul. Cei între 16 şi 18 ani trebuie să vină însoţiţi de un părinte. 

Pe acelaşi subiect

Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti: Sfătuim cât mai mulţi din locuitorii Bucureştiului să vină şi să beneficieze de acest maraton al vaccinării. A fost un efort uriaş în organizarea acestui maraton, un număr important de medici, un număr important de voluntari. Peste 300 de medici, peste 100 de rezidenţi, peste 300 de asistente medicale, peste 500 de studenţi. 

Autorităţile speră ca peste 15.000 de oameni să se vaccineze anti-Covid-19 la maratonul de vaccinare de la Bucureşti

Până la miezul nopţii, peste 2.500 de persoane se vaccinaseră în cele două centre. 

Este ora 1. Nu mai este nicio persoană care să aştepte să fie vaccinată aici la Sala Palatului. Personalul medical a luat o pauză, însă îi vor imuniza în continuare pe cei care vin la centru pe timpul nopţii. 

Maratonul vaccinării a început ieri, la ora 16. La Sala Palatului, la ora deschiderii, sute de persoane aşteptau la coadă. Unii au stat în picioare, în soare, mai bine de opt ore pentru a fi imunizaţi: "Am venit de la 10.30, să fiu prima. Nu am putut să mă programez că vin din mediul rural, din judeţul Giurgiu".

La Biblioteca Naţională, maratonul vaccinării a început cu un concert de pian şi vioară. Printre medicii care s-au ocupat de imunizarea pacienţilor a fost şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare anti-Covid-19: Sperăm să fie cât mai mulţi până la sfârşitul maratonului de vaccinare.

10.000 de doze de vaccin Pfizer au fost trimise de la Institutul Cantacuzino la Sala Palatului şi încă 5.000 la Biblioteca Naţională. Organizatorii sunt optimisţi, speră ca în aceste trei zile să vina peste 15.000 de persoane la maratonul vaccinării.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Mii de români s-au vaccinat deja anti-Covid-19 la maratonul de vaccinare de la Bucureşti