Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătăţii a schimbat protocolul de tratament pentru Covid-19. Ce medicament va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.01.2022, 12:35

Ministerul Sănătăţii a schimbat protocolul de tratament pentru Covid-19. Ce medicament va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis
- Profimedia

Potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Agerpres, schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

"Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală", precizează sursa citată.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Alexandru Rafila vrea ca antiviralul Favipiravir să ajungă în farmacii: Poate să scurteze durata bolii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că se fac demersuri pentru ca antiviralul Favipiravir să poată fi cumpărat din farmacii, însă a avertizat că acest medicament poate să scurteze durata bolii, dar nu influențează riscul de deces și, totodată, este foarte toxic.

"Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir – poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii, dar nu influențează în niciun fel formele complicate sau decesul. Pot lua numai persoanele evaluate și cu prescripție medicală, pentru că sunt medicamente foarte toxice, care influențează inclusiv sarcina", a subliniat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Sanatate » Ministerul Sănătăţii a schimbat protocolul de tratament pentru Covid-19. Ce medicament va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis