Antena Meniu Search
x

Medicul Monica Pop avertizează: "Când porţi masca pe față inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri"

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, medicul Monica Pop, a avertizat că obligativitatea purtării măștii va aduce probleme celor care au deviaţie de sept.

Medicul Monica Pop avertizează: Când porţi masca inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri - antena3.ro
  • Medicii spun că oamenii trebuie să facă pauză de la purtarea măștii cât de des se poate.
  • Monica Pop: "Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă".

Ordinul prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție a fost publicat vineri seară în Monitorul Oficial şi stabileşte ca măsura să se aplice pe perioada stării de alertă.

Cum starea de alertă a fost instituită pentru 30 de zile, prin HG, începând cu 18 mai, suntem obligaţi să purtăm masca până cel puţin pe 16 iunie, când se împlineşte termenul de 30 de zile.

Medicii avertizează, însă, că purtatul măştii mai multe ore pe zi poate fi dificil pentru cei cu diverse probleme de sănătate, cum este cazul celor cu deviaţie de sept.

"Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului de Oftalmologie.

Sugestia medicilor este să ca oamenii să facă pauză de la purtarea măștii cât de des se poate.

"Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă", a mai spus Monica Pop.

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat în Monitorul Oficial, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Medicul Monica Pop avertizează: "Când porţi masca pe față inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri"