Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, despre relaxarea măsurilor: ”Ne gândim în a doua jumătate a lunii mai, poate, la nivelul individual al unor comunităţi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis că nu este momentul pentru a relaxa măsurile de restricție. ”Avem o perioadă de vreo trei săptămâni în care vom avea un număr crescut de cazuri”, a spus ministrul.

de Redactia Observator

la 12.04.2020, 21:16

Vezi și
  • Urmează 3 săptămâni dificile, avertizează ministrul.
  • Primele măsuri de relaxare spre finalul lunii mai.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis că nu este momentul pentru a relaxa măsurile de restricție. ”Avem o perioadă de vreo trei săptămâni în care vom avea un număr crescut de cazuri”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru a făcut aceste estimări într-un interviu pentru Observator.

(Reporter): Când să ne gândim la relaxarea măsurilor?

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: Deocamdată să nu ne gândim la relaxare, să ne gândim la menţinerea acestor măsuri, fiindcă mai avem o perioadă de urcat, mai avem o perioadă de vreo trei săptămâni în care vom avea un număr crescut de cazuri, vom vedea şi decese pe cazuri critice şi cu morbidităţi, depinde foarte mult acest număr de cazuri şi agresivitatea creşterii de noi. Deci nu gândim la relaxare. Deocamdată gândim să menţinem poate mai accentuat acele măsuri de izolare şi distanţare socială. respectarea acestor măsuri face ca un număr de cazuri să fie limitat. Să nu avem o creştere progresivă accentuată de la zi la zi, să nu avem o creştere accentuată a cazurilor critice, care necesită un suport ventilator şi ne gândim la un mod în care sistemul medical românesc să susţină şi să poată fi susţinut la rândul lui de activitatea ei intensă pentru a putea duce la nişte cazuri rezolvate. Dacă cei care se întorc în ţară în acest moment, sau cei care sunt în izolare nu vor mai respecta, atunci vom avea o accelerare a transmiterii comunitare şi un număr mai mare de cazuri.

Conform Ministrului Sănătății, abia în a doua parte a lunii viitoare s-ar putea lua în calcul primele măsuri de relaxare a restricțiilor.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: La un trei-patru săptămâni după, când vom vedea poate un vârf şi o stabilizare cu un număr de cazuri care nu va mai creşte de la o zi la alta şi vom vedea a numărului de cazuri noi, ne gândim în a doua jumătate a lunii mai, poate, poate, la nivelul individual al unor comunităţi, cei care au respectat condiţiile, şi au o transmitere comunitare mică, să vină măsuri de relaxare. Dar acele măsuri de relaxare să ne gândim că vor fi coroborate cu nişte măsuri restrictive. Adică ne vom relaxa, vom ieşi, dar va exista masca, va exista mănuşa de protecţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru, despre relaxarea măsurilor: ”Ne gândim în a doua jumătate a lunii mai, poate, la nivelul individual al unor comunităţi