Meniu
Search
x

Numărul morților de coronavirus s-a dublat într-o săptămână

Coronavirusul poate infecta o persoană timp de două luni! Este alarma pe care o trag cercetătorii din China după ce au descoperit că virusul care a contaminat peste un milion de oameni a suferit mutaţii.

De Redactia Observator la 04.04.2020, 10:39
Vezi și

Coronavirusul poate infecta o persoană timp de două luni! Este alarma pe care o trag cercetătorii din China după ce au descoperit că virusul care a contaminat peste un milion de oameni a suferit mutaţii. Între timp, România se alătură statelor care caută un leac pentru acest virus.

Este anunţul dramatic al experţilor OMS. Şi nu e singurul avertisment care dă frisoane omenirii. Cercetătorii chinezi au decoperit că virusul a dezvoltat o nouă tulpină care l face să reziste în organismul uman chiar şi două luni. Un bolnav din China a avut virusul timp de 49 de zile iar doctorii l-au salvat după ce i-au făcut o transfuzie cu sângele unui pacient care s-a vindecat.

Întreaga planetă luptă de aceeaşi parte a baricadei pentru găsire unui leac. 74 de ţări participă la un proiect lansat de OMS pentru testarea a patru posibile tratamente. Printre ele se numără şi România. Toate cele nouă centre de boli infecţioase de la noi din ţară vor participa la acest studiu.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS: Mai mult de 200 de pacienţi au fost repartizaţi la întâmplare la unul dintre aceste studii. Fiecare pacient care se alătură acestor studii clinice ne ajută să ne apropiem de găsirea unor medicamente care funcţionează.

Unul dintre medicamentele testate este un antiviral creat pentru a combate Ebola. În 2017 s-a descoperit însă că acesta poate inhiba inclusiv virusii care provoacă SARS sau MERS.

Medicamentul a fost administrat în urmă cu o lună şi unui pacient american cu coronavirs, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit a doua zi. Cel de al doilea tratament, promovat chiar de Donald Trump, constă însă în combinarea unui medicament împotriva malariei şi a unui antibiotic.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: Ar putea să funcţioneze sau ar putea să nu. Dar eu am presentiment bun.

Cel de al treilea tratament combină două medicamente antiretrovirale folosite pentru tratarea persoanelor cu HIV. Ar fi eficient însă doar în primele stadii ale contaminării. Ultimul tratament testat în programul lansat de OMS constă în combinarea unui antiretroviral cu o moleculă utilizată în reducerea inflamaţiilor.

Dacă până acum cele mai frecvente simptome erau febra ridicată, tusea uscată sau oboseala cronică, dar şi pierderea gustului şi a mirosului, experţii au mai decoperit unul ce pare că a fost ignorat până acum: conjuctivita.

Viorica, româncă ifnectată la Madrid: Aici sunt cazuri în care au rămas fără gust, au rămas fără simţ şi poţi să rămâi cu sechele dacă chiar nu te tratezi.

Cunoscută sub denumirea de ochi roşii, conjunctivita este o iritaţie a ochilor ce provoacă înroşire, umflare şi uneori lăcrimare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Numărul morților de coronavirus s-a dublat într-o săptămână