Antena Meniu Search
x

OMS avertizează cu privire la folosirea plantei medicinale „pelin dulce” pentru tratarea COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă și avertizează cu privire la folosirea unor plante medicinale în tratamentul împotriva COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.05.2020, 10:56

Planta medicinala Artemisia annua, folosită în țările africane la tratarea COVID-19
Planta medicinala Artemisia annua, folosită în țările africane la tratarea COVID-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Liderii țărilor africane folosesc Artemisia annua la tratarea COVID-19.
  • OMS cere testarea riguroasă a plantei pentru eficacitate şi efecte secundare.

OMS subliniază că, atunci când vorbim de tratamente cu plante medicinale, precum Artemisia annua, sau pelinul dulce, ele trebuie testate pentru eficacitate şi efecte secundare.

Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de ''pelin dulce'', scrie Reuters.

Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza acestei plante. Deşi acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat ştiinţific, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu.

''Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială'', au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat.

OMS menţionează că lucrează cu institute de cercetare pentru a selecta produse din medicina tradiţională care pot fi investigate pentru eficacitate şi siguranţă clinică ca tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Organizaţia a mai menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele de socializare, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

''Multe plante şi substanţe sunt propuse fără respectarea cerinţelor minime de probare a calităţii, siguranţei şi eficacităţii", a precizat organizaţia.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Sanatate » OMS avertizează cu privire la folosirea plantei medicinale „pelin dulce” pentru tratarea COVID-19