Antena Meniu Search
x

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Crește numărul cazurilor noi de Covid în lume. În Germania, incidența a atins în ultimele zile 447%

Covid-19 revine în forță la începutul verii. Institutul Robert Koch, care monitorizează evoluţia sănătatea publică din Germania, a raportat peste 105.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore, rata de incidență raportată pe 7 zile fiind de 447%. Au fost luate în calcul doar cazurile confirmate prin test PCR, ceea ce sugerează că numărul celor infectați este mult mai mare. Iar tendința de creștere îmbolnăvirilor nu se limitează la Germania, potrivit Euronews.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.06.2022, 12:57

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Crește numărul cazurilor noi de Covid în lume. În Germania, incidența a atins în ultimele zile 447% - Profimedia

"Acest virus circulă din nou destul de intens, la trei ani de la apaiţia pandemiei. Și dacă ne uităm la cifrele globale, există o creștere de 13% a cazurilor în America, o creştere de 58% a cazurilor în regiunea de est a Mediteranei, o creştere de 33% în Asia de Sud-Est. Este, aşadar, departe de a se fi terminat", explică epidemiologul Maria Van Kerkhove, director tehnic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Germania, s-au înregistrat 105 000 de cazuri de Covid-19 în ultima zi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), rata incidenţei în țară, pe 7 zile, atingând 447%.

Foarte important este că au fost înregistrate doar cazurile Covid confirmate în urma unui test PCR, ceea ce sugerează că, în realitate, numărul celor infectați este cu mult mai mare.

Nici Franța nu este imună la această creștere a cazurilor Covid-19: îmbolnăvirile au crescut cu 37% în ultima săptămână. Rata incidenţei a depăşit 300 de infecții la 100.000 de locuitori, în creştere cu 50% în ultimele şapte zile.

Pe acelaşi subiect

Peste 2.100 de noi cazuri de Covid și 21 de decese, înregistrate în ultima săptămână, în România

În intervalul 6 - 12 iunie 2022, în România au fost înregistrate 2.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 267 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit informării ministerului Sănătății.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.912.878 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0,14. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 172 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 420. De asemenea, la ATI, sunt internate 51 persoane. Dintre cei 51 pacienți internați la ATI, 47 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 48 sunt minori, toți fiind internați în secții.

Până acum, 65.714 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat. În intervalul 6-12 iunie au fost raportate de către INSP 21 decese (12 bărbați și 9 femei).

Dintre pacienții decedați, 5 erau vaccinați și 16 nevaccinați.

Certificatul Covid, prelungit încă un an

Parlamentul European (PE) şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns la un acord în vederea unei prelungiri cu un an - până în iunie 2023 - reglementările privind certificatul digital UE destinat călătoriilor pe teritoriul Uniunii, au anunţat cele două instituţii europene, relatează AFP.

Acest acord politic de luni seara este necesar să fie aprobat în mod oficial - până la 30 iunie - de către Parlamentul European şi de către Consiliul European, care reprezintă statele membre UE, în vederea unei puneri în aplicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Crește numărul cazurilor noi de Covid în lume. În Germania, incidența a atins în ultimele zile 447%