Spitalele din toată ţara duc o lipsă acută de dezinfectanţi
Lipsa substanţelor pentru dezinfecţie se simte în spitalele din toată ţara, în contextul epidemiei de coronavirus. Furnizorii nu fac faţă tuturor cererilor, aşa că medicii trebuie să găsească alternative.
Lipsa substanţelor pentru dezinfecţie se simte în spitalele din toată ţara, în contextul epidemiei de coronavirus. Furnizorii nu fac faţă tuturor cererilor, aşa că medicii trebuie să găsească alternative. Aşa că, farmaciştii din spitale, cât şi profesorii din universităţile de farmacie au început să producă propriile soluţii dezinfectante.
Spitalele din toată ţara duc o lipsă acută de dezinfectanţi. Pe piață, soluțiile se găsesc cu greu, iar de la declanşarea epidemiei de coronavirus, preţurile oricum au explodat. În aceste condiţii, un spital din judeţul Brașov a venit cu o alternativă.
În spitalul municipal de la Săcele sunt aproape 200 de cadre medicale. Ţinând cont că suntem în stare de urgenţă, conducerea spitalului a decis că trebuie să se gospodărească singuri. Astfel că farmacia a început să producă în regim propriu dezinfectant pentru mâini.
Dezinfectanții sunt realizați după o rețetă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, iar farmaciștii săceleni susțin că oricine poate să prepare astfel de soluții pentru igienizare.
- Câte linguriţe de zahăr conţine o doză de suc. Avertismentul medicilor. "1 din 10 cazuri de diabet e provocat...
- Explozie de viroze şi cazuri de gripă. Spitalele sunt pline şi iau deja măsuri pentru a limita riscurile
- Medicamentul experimental pentru o formă de cancer care a obţinut rezultate bune într-un studiu clinic de fază 3
- Excesul de vitamine, pericolul iernii
- Leziunile repetate la cap ar putea reactiva un virus latent din creier, declanșând Alzheimerul
În Cluj, spitalele primesc sprijin de la profesorii Facultăţii de Farmacie. Dezinfectanţii produşi în laboratoarele de aici ajung gratuit la medici.
Pentru ca producţia să fie cât mai eficientă, dar şi pentru a păstra distanţa socială recomandată în această perioadă, profesorii s-au împărţit în două schimburi de lucru.
Inclusiv în Iaşi, universitarii au transformat laboratoarele în adevărate linii de producţie.
Profesorii sunt hotărâţi să continue acţiunea atâta timp cât va fi nevoie, dar totul depinde şi de stocul de materie primă pe care o vor avea la dispoziţie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰