Spitalele din toată ţara duc o lipsă acută de dezinfectanţi
Lipsa substanţelor pentru dezinfecţie se simte în spitalele din toată ţara, în contextul epidemiei de coronavirus. Furnizorii nu fac faţă tuturor cererilor, aşa că medicii trebuie să găsească alternative.
Lipsa substanţelor pentru dezinfecţie se simte în spitalele din toată ţara, în contextul epidemiei de coronavirus. Furnizorii nu fac faţă tuturor cererilor, aşa că medicii trebuie să găsească alternative. Aşa că, farmaciştii din spitale, cât şi profesorii din universităţile de farmacie au început să producă propriile soluţii dezinfectante.
Spitalele din toată ţara duc o lipsă acută de dezinfectanţi. Pe piață, soluțiile se găsesc cu greu, iar de la declanşarea epidemiei de coronavirus, preţurile oricum au explodat. În aceste condiţii, un spital din judeţul Brașov a venit cu o alternativă.
În spitalul municipal de la Săcele sunt aproape 200 de cadre medicale. Ţinând cont că suntem în stare de urgenţă, conducerea spitalului a decis că trebuie să se gospodărească singuri. Astfel că farmacia a început să producă în regim propriu dezinfectant pentru mâini.
Dezinfectanții sunt realizați după o rețetă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, iar farmaciștii săceleni susțin că oricine poate să prepare astfel de soluții pentru igienizare.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
În Cluj, spitalele primesc sprijin de la profesorii Facultăţii de Farmacie. Dezinfectanţii produşi în laboratoarele de aici ajung gratuit la medici.
Pentru ca producţia să fie cât mai eficientă, dar şi pentru a păstra distanţa socială recomandată în această perioadă, profesorii s-au împărţit în două schimburi de lucru.
Inclusiv în Iaşi, universitarii au transformat laboratoarele în adevărate linii de producţie.
Profesorii sunt hotărâţi să continue acţiunea atâta timp cât va fi nevoie, dar totul depinde şi de stocul de materie primă pe care o vor avea la dispoziţie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰