Polițist din București și familia lui, inclusiv un bebeluș de două luni, trimiși acasă de la spital, infectați cu coronavirus
Un polițist din București și familia lui, inclusiv un bebeluș de două luni, au fost trimiși acasă de la spital, infectați cu coronavirus. Agentul a sunat la 112 când dificultățile de respirație ale lui, soției și copiiilor i-au făcut să vomite cheaguri de sânge.
- Polițistul are doi copii, un sugar și unul de 3 ani.
- Toți au început să vomite cheaguri de sânge, după ce au fost trimiși acasă de la spital.
Un polițist din cadrul Secției Regionale de Transporturi București, testat pozitiv pentru COVID-19, împreună cu soția și cei doi copii, unul dintre ei sugar, a fost „uitat” acasă. Ambulanța a venit după două zile și medicii au decis să rămână la domiciliu, însă starea s-a agravat.
Situația incredibilă a fost făcută publică de Sindicatul Europol.
„Colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionala de Politie Transporturi București a fost confirmat pozitiv luni, 27 iulie, împreună cu soția și cei 2 copii în vârstă de 3 ani și respectiv 2 luni. După ce sâmbătă, 25 iulie, aceștia au fost testați de către DSP la domiciliu, luni 27 iulie au primit răspunsul ca fiind confirmați pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanță pentru evaluarea clinică, deși aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă și dificultăți grave de respirație.
Ei bine, ghinion, ambulanța abia după două zile a venit, în data de 29 iulie transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeș din București, unde, după o evaluare sumară, au fost puși să semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deși aceștia au susținut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viața”, scrie pe site-ul Europol.
În 30 iulie, polițistul a luat din nou legătura cu DSP București, solicitând o ambulanță, deoarece dificultățile de respirație s-au agravat atât pentru el, cât și pentru copii, aveau stări de vomă cu cheaguri de sânge, starea sa de sănătate a acestora fiind deteriorată în condițiile în care polițistul și familia sa nu au fost evaluați medical de un specialist.
„DSP București l-a pus în așteptare, menționând că vor trimite o ambulanță la domiciliul acestora, deși în urmă cu numai două zile au spus la fel și au trimis după mai bine de 48 ore. Din moment în moment, starea colegului și a familiei acestuia se poate agrava, aceștia fiind neputincioși în fața unui sistem depășit de situație.
E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus, haosul și indolența domnind în instituțiile statului cu atribuții în combaterea pandemiei, iar posibilitatea de a muri cu zile crește de la o zi la alta. Sunt impardonabile greșelile pe care le fac cei care sunt puși să gestioneze această situație delicată, iar asta nu poate fi decât o dovadă a incompetenței care a acaparat sistemul public de sănătate din România”, mai spun sindicaliștii.
Într-un final, după ce reprezentanții Sindicatului Europol au făcut public cazul, autoritățile au intervenit.
„Directorul DSP București, Oana Nicolescu, a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soția și cei doi copii sunt internați într-o rezervă a Institutului Matei Balș, fiind sub observație medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge și analize cu raze X. (...) Oare ce se întâmplă cu cei de care noi nu știm și care la fel de probabil sunt trimiși acasă, aceștia mor cu zile, așteptând să devină niște cifre la secțiunea <DECEDAȚI> din situația zilnică transmisă de MAI”, spun sindicaliștii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰