Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre piața neagră a antiviralelor: Capsulele pot conține cretă sau făină

Raed Arafat atrage atenția asupra antiviralelor vândute la negru. Capsulele pot conține cretă sau făină, spune șeful DSU, și pot fi periculoase pentru sănătate. Întrebat despre dezvoltarea accentuată din ultima perioadă a pieței negre a antiviralelor, Arafat a spus că fenomenul este în atenția celor de la poliție și „se fac acțiuni în acest sens”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.11.2021, 17:52

Raed Arafat, despre piața neagră a antiviralelor: Capsulele pot conține cretă sau făină
Raed Arafat, despre piața neagră a antiviralelor: Capsulele pot conține cretă sau făină - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

„Clar că achiziția de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenția la următorul lucru: este un fenomen foarte vechi, cutia este identică cu cutia originală, dar conținutul este zero. Ba mai mult, conținutul poate să fie chiar periculos pentru sănătate, adică ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină. Se știe acest mod de falsificare, așa că oamenii să fie foarte atenți: medicamentele nu se cumpără niciodată de pe internet sau de pe tarabe”, spune șeful DSU, citat de Mediafax.

Riscul este, potrivit lui Arafat, ca oamenii să ia medicamente despre care cred că îi tratează, dar nu îi tratează, ba ar putea să le facă mai rău.

Antivirale aduse ilegal din Rusia, vândute la tarabă în Suceava

Un medicament antiviral care nu este aprobat în Uniunea Europeană este adus în ţară ilegal, în sacoşă, din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova. Polițiștii suceveni au efectuat în weekendul ce a trecut mai multe controale în bazarul din oraș, dar și în mai multe piețe. În urma acestora, două persoane au fost surprinse că vindeau aceste medicamente în condiții neconforme și în mod neautorizat. Acestea erau ținute la soare, printre haine și mâncare.

În urma controalelor, toate medicamentele au fost confiscate și sigilate și urmează să fie supuse expertizării prin structurile de profil. În total, s-au acordat amenzi în valoare de 32 mii de lei, pentru persoane care sfidau normele de protecție împotriva pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, despre piața neagră a antiviralelor: Capsulele pot conține cretă sau făină