Video Raed Arafat prezintă Raportul de Activitate al DSU, aferent anului trecut
Şeful DSU, Raed Arafat, a prezentat Raportul de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al structurilor aflate în coordonare, aferent anului 2021.
![](https://img.observatornews.ro/0/2022/2/18/459344/raed-arafat-jpg-6385eb3a.webp?w=430&f=2&v=2)
Raed Arafat şi oficiali DSU au prezentat vineri, 18 februarie, Raportul de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al structurilor aflate în coordonare, aferent anului trecut. "Vă prezint împreună cu colegii mei, domnul General Iamandi şi domnul General Dache nu numai rezultatele la ce a fost anul trecut, o parte din problemele, analizele noastre, şi unde dorim să ne îndreptăm în următoarea perioadă. Bilanţul comasează rezultatele a trei entităţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie", a declarat şeful DSU.
Rafila: Scenariul ridicării restricţiilor e în lucru
- Arafat: "Una dintre modalităţile de dezinformare e că cei care s-au vaccinat fac HIV. E extrem de grav şi nu are...
- Valeriu Gheorghiță a anunțat când vom avea primele măsuri de relaxare din 2022
- Ridicarea restricţiilor anti-COVID în România. Rafila anunţă că scenariul este în lucru, dar îndeamnă la...
- Gripa şi virozele fac ravagii în "cel mai intens sezon". Răspunsul lui Rafila, întrebat dacă închide şcolile
- Vârful îmbolnăvirilor de gripă este aşteptat la sfârşitul lunii, iar urgenţele sunt sufocate de pacienţi....
De asemenea, Alexandru Rafila, aflat în vizită la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” din municipiul Călărași, a susţinut azi o conferinţă de presă cu privire la situaţia pandemiei de COVID-19 pe teritoriul României. Ministrul Sănătăţii a anunţat că este în lucru un scenariu cu privire la ridicarea restricţiilor în România, însă nu poate oferi un termen când se va întâmpla acest lucru. El a încurajat oamenii să continue să poarte masca de protecţie, în special în spaţiile închise, şi a adăugat că sănătatea populaţiei este mai importantă decât dezbaterile privind constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea unor prevederi din ordonanţa de urgenţă care reglementează purtarea măştii.
Valeriu Gheorghiţă, despre primele măsuri de relaxare din 2022
Cu o zi în urmă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre momentul în care se pot lua primele relaxări ale restricțiilor pandemice, menționând cel puțin două săptămâni de trend în scădere. Ultima măsură va fi scoaterea măștii în interior, l-a completat Raed Arafat.
"Noi ne uităm foarte mult la rata de pozitivare a testelor, la numărul de pacienţi, la procentul de pacienţi din cei pozitivi care ajung la spital şi mod deosebit în secţiile de Terapie Intensivă şi în mod evident şi la rata de decese care este decalată cu cel puţin 10-14 zile faţă de momentul diagnosticului. Din acest punct de vedere, cred că dacă se menţine actualul trend de scădere probabil că într-o lună vom fi într-o situaţie mult mai bună şi vizibilă din punct de vedere epidemiologic. Să nu uităm că avem circa 15.000 de cazuri raportate în fiecare zi, 15.000 de cazuri acum câteva luni ne speriau pe toţi, astăzi a devenit cumva o normalitate să avem atât de multe cazuri, însă nu înseamnă că situaţia este stabilizată", a afirmat joi Valeriu Gheorghiţă.
Raport INSP: Evoluţia COVID-19 în România, săptămâna trecută
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 7 - 13 februarie 2022, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că peste 80% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 50,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului.
Peste o jumătate (50,6%) din cazurile de infecţie cu SARS-CoV-2, confirmate în săptămâna 7 - 13 februarie 2022, au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). La nivel naţional, un total cumulat de 42,9% din infecţiile depistate săptămâna trecută au fost raportate în București, Timiş, Cluj, Constanţa și Prahova. De asemenea, 25,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Constanţa, Bihor, Prahova și Iaşi, iar 80,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Raportul complet poate fi consultat la finalul articolului.
Topul judeţelor. Număr total de cazuri COVID-19
- București - 18%
- Cluj - 5,4%
- Timiş - 5,2%
- Ilfov - 4,1%
- Constanţa - 4%
Statistici COVID-19. Situaţia în România, de la începutul pandemiei până în prezent
Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 86,1% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 54,7% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 93,4% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării.
Documente: Raport saptamanal Epi Saptamana 06_2022.pdf
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰