Antena Meniu Search
x

Rafila, despre vaccinul anti-COVID: "Nu cred că este momentul să discutăm în România despre a patra doză"

Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că nu este "momentul să discutăm în România despre a patra doză" de vaccin anti-COVID, având în vedere gradul scăzut de vaccinare cu doza a treia. El adaugă că în prezent se fac studii cu privire la administrarea celei de-a patra doze din acest ser, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 15:29

Rafila, despre vaccinul anti-COVID: "Nu cred că este momentul să discutăm în România despre a patra doză"
- Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

"Nu ştiu dacă au început foarte multe state (vaccinarea cu a patra doză de ser anti-COVID – n.r.), deocamdată sunt studii. Nu cred că este momentul să discutăm în România despre a patra doză, în măsura în care doar un sfert dintre cei care au făcut două doze au făcut-o şi pe a treia, deci haideţi să terminăm întâi pe a treia şi după aia discutăm şi de a patra”, a afirmat Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Comisia germană a vaccinării STIKO a recomandat, în februarie, vaccinarea cu a doua doză ”booster” împotriva COVID-19 a persoanelor deosebit de vulnerabile, la trei luni după prima doză ”booster”, şi a personalului din sectorul sănătăţii aflat în contact direct cu bolnavi de COVID-19, la şase luni de la vaccinarea cu primul ”booster”. Recent, Serviciul public de sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunţat că a patra doză de vaccin contra coronavirusului va fi propusă milioanelor de persoane din Anglia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Rafila, despre vaccinul anti-COVID: "Nu cred că este momentul să discutăm în România despre a patra doză"