Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Regeneronul, testat cu succes în România. Adrian Marinescu, infecționist: "Eu cred că este medicamentul momentului"

Ne tratăm cu succes cu terapia-minune a lui Donald Trump. Regeneronul, cocktailul cu anticorpi care a grăbit vindecarea preşedintelui american, este folosit cu succes şi în România. Zeci de pacienţi au primit tratamentul experimental în cadrul unui studiu clinic, iar starea lor s-a îmbunătăţit semnificativ.

de Redactia Observator

la 24.11.2020 , 20:52

Tratamentul este testat la Institutul  "Matei Balș" din luna octombrie. Zeci de pacienţi au fost de acord să-l încerce, iar rezultatul a fost îmbucurător.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balş din Capitală: Eu cred că este medicamentul momentului. E un medicament ţintit şi, atenţie, este pentru prima dată când vorbim de un medicament nou. Celelalte variante de terapie antivirală, cum bine ştim, nu erau variante noi. Au fost folosite şi în alte infecţii virale. 

Tratamentul constă în administrarea de doi anticorpi sintetici.  Adică o copie a celor produşi în mod natural de organism atunci când luptă cu o infecţie. 

Vezi și

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balş din Capitală: Este extrem de eficient. De ce? Pentru că împiedică intrarea virusului în celulă. Cu condiţia să nu apuce să intre, că dacă a apucat, modificările sunt în desfăşurare, eficienţa este minimă.

Cocktailul trebuie administrat în prima săptămână de la apariţia simptomelor. Nu poate fi folosit în cazul pacienţilor care au nevoie de oxigen sau a celor aflaţi la terapie intensivă. Ci doar pentru tratarea celor cu forme uşoare şi moderate care riscă să dezvolte forme severe. Studiile arată că tratamentul reduce încărcătura virală şi scuteşte pacientul de forme grave. 

Trei pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au testat şi ei perfuzia.

Prof. Dr Carmen Dorobăț: Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi, anticorpi care îmbracă ca o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă. Din declarațiile pacienților a reieşit că nu au avut nici un fel de reacții adverse, iar starea generală s-a îmbunătățit.

Donald Trump a fost primul care a lăudat în mod public tratamentului, în perioada în care era infectat cu Sars-CoV-2.

Donald Trump, președinte SUA: Mi-au dat Regeneron. Şi a fost incredibil. M-am simțit bine imediat. Pentru mine, nu a fost un medicament terapeutic. Pur și simplu, m-a vindecat. Eu numesc asta un leac. 

Americanii au autorizat utilizarea de urgență a terapiei cu Regeneron. Deocamdată nu se ştie când va fi aprobată folosirea lui şi în Europa, dar rezultatele studiilor făcute în România vor ajuta specialiştii în mod decisiv să-i stabilească eficenţa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Regeneronul, testat cu succes în România. Adrian Marinescu, infecționist: "Eu cred că este medicamentul momentului"