Antena Meniu Search
x

Regulile militare au transformat în bine spitalul din Deva

Mai vin şi veşti bune în perioada de criză! Spitalul din Deva, a treia unitate carantinată din ţară, după Spitalul Gerota şi cel din Suceava a devenit spital suport de covid.

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 15:21

Vezi și
  • În spital au rămas mai puţin de 80 de pacienţi.
  • Toate circuitele din spital trebuie să fie acum refăcute.

Pentru că situaţia scăpase de sub control, ministrul Sănătăţii a decis să aducă medici militari care să asigure managementul unităţii. Acum, Spitalul Judeţean din Deva mai are o singură secţie pentru tratamentul COVID-19.

Tot mai multe voci cereau o variantă pentru cea mai mare unitate medicală din judeţul Hunedoara. Practic, aici, în spitalul cu 700 de paturi sunt acum internaţi mai puţin de 80 de pacienți. Ordinul prin care Deva a devenit din spital covid unul de suport a fost publicat în Monitorul Oficial.

Dr. Cecilia Birău, purtător de cuvânt, DSP Hunedoara: Parte care înseamnă Covid, doar pentru pacienţi Covid este secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean de urgenţă Deva. 

Conducerea spitalului spune că acum unitatea va interna atat pacienti covid, cat şi non-covid. Toate circuitele din spital trebuie să fie acum refăcute.

Dr. Bianca Glodean, manager interimar, SJU Deva: Dorim să păstrăm acelaşi trend bun pe care ni l-au imprimat colegii din armată şi pentru asta, cât mai devreme vom încerca să găsim un al doilea circuit pentru bolnavii eventual doar suspecţi de Covid.

Spitalul din Deva era în luna martie principalul focar de infecţie din judeţul Hunedoara. Primele cazuri de cadre medicale infectate au apărut în secţia de Oncologie. Apoi la ATI.

Unitatea a fost carantinată în 29 martie cu personalul şi pacienţii izolaţi înăuntru. Pentru că situaţia continua să se înrăutăţească, oficialii din sănătate au decis să instituie management militar.

Cei 4 medici militari trimişi la Deva au reuşit într-o lună să ceea ce părea imposibil – să facă din spital o unitate funcţională.

Dr. Cecilia Birău, purtător de cuvânt, DSP Hunedoara: A existat conducerea militară, care a realizat foarte bine instruirea personalului cu privire la purtarea echipamentului de protecţie sanitară, care a stabilit tot ce înseamnă circuite funcţionale ale acestei unităţi.

Deşi fusese luată în calcul şi transformarea spitalului din Orăştie în unitate medicală covid, autorităţile au renunţat la această alternativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Regulile militare au transformat în bine spitalul din Deva