Antena Meniu Search
x

O româncă din Marea Britanie a aflat că are Covid când era însărcinată în 6 luni

O tânără româncă stabilită în Marea Britanie a aflat că are COVID-19 când era însărcinată în şase luni. A trecut prin clipe groaznice, i-a fost teamă să nu îşi piardă bebeluşul. Asemenea ei sunt milioane de femei din lumea întreagă. Potrivit unui nou studiu, gravidele infectate cu noul coronavirus au un risc mai mare de a ajunge la terapie intensivă, chiar dacă, de cele mai multe ori, sunt asimptomatice.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 05.09.2020, 22:00

Sursa Foto: iStock by Getty Images Vezi și
  • Femeia se întorsese în România când a început să aibă simptome.
  • Un studiu indică faptul că gravidele fac cel mai des forme asimptomatice

Femeia se întorsese din România de câteva zile când soţul ei a început să aibă simptome. Apoi a rămas şi ea fără gust şi miros.

Românca diagnosticată cu COVID-19: Am început să ne panicăm, pentru că nu ştii ce te aşteaptă, nu ştii ce se poate întâmpla... mă gândeam că, Doamne fereşte, s-ar putea să pierd sarcina.

Au fost clipe groaznice, dar a încercat să gândească pozitiv. 

Românca diagnosticată cu COVID-19: A fost foarte bine că nu am avut simptome grave. Probabil mă panicam şi mai tare şi făceam mai rău copilului.

Potrivit unui studiu, gravidele infectate cu noul coronavirus fac cel mai des forme asimptomatice de COVID-19, însă prezintă un risc mai mare de a ajunge la Terapie Intensivă decât femeile cu vârste similare care nu sunt însărcinate.

Beatrice Mahler, manager Instititul Marius Nasta: Femeia dezvoltă sistemul imunologic al femeii însărcinate - placenta şi fătul în sine - dezvoltă mecanisme imunologice care reduc reacţia imunitară a organismului, astfel încât sarcina să poată fi acceptată. În acest context, orice infecţie pe care o face femeia însărcinată va fi mai puţin simptomatică.

Analiza, care adună 77 de studii realizate la nivel global, se referă la peste 11 mii de femei însărcinate internate în spital cu suspiciune de Covid-19 sau diagnosticate cu această boală. În cazul lor creşterea riscului de a ajunge la ATI ar putea fi atribuit parțial faptului că sistemul imunitar al mamei este de multe ori compromis pentru a proteja copilul, iar plămânii și sistemul cardiovascular, terenul atacat de coronavirus, sunt deja solicitate în timpul sarcinii. O gravidă de 18 ani adusă cu elicopterul la maternitatea Polizu din Capitală a fost operată de urgenţă pentru a i se salva viaţa.

Lucian Pop, medic ginecolog Maternitatea Polizu: Era supraponderală, obeză grad 1, care este un factor de prognostic negativ în infecţia cu SARS-CoV-2. I s-a făcut cezariană tocmai pentru a ameliora funcţia pulmonară. Starea ei s-a deteriorat, motiv pentru care a fost transferată la Matei Balş la terapie intensivă.

Pe lângă teama de boală, femeile infectate cu SARS-CoV-s care dau naştere mai trec printr-o traumă. Nu au voie să îşi ţină în braţe bebeluşii până când nu se vindecă. Până atunci, îşi privesc pruncii doar pe ecranul unui telefon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » O româncă din Marea Britanie a aflat că are Covid când era însărcinată în 6 luni