Video România, în prag de epidemie de gripă. Ce ar trebui să facem şi să nu facem când avem simptome
E tot mai greu în spitalele de la noi din cauza numărului mare de infecţii respiratorii. Camerele de gardă nu mai fac faţă, iar pacienţii continuă să vină în condiţiile în care din farmacii dispar tot mai multe medicamente, inclusiv banalele antitermice. Azi, ministrul Sănătăţii ar urma să decidă dacă declară sau nu epidemie de gripă. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", a vorbit aseară, la Observatorul orei 23, despre consecinţele declarării epidemiei şi despre ce ar trebui să facem şi să nu facem când avem simptome de gripă.
Dr. Beatrice Mahler: În afară de o supraveghere extrem de strictă care este absolut normală în cazul infecţiilor care se transmit pe cale aeriană, există o limitare a accesului sau un acces cu măsuri de protecţie suplimentară pentru aparţinători atunci când ajung în spital, până la interzicerea accesului în anumite secţii, mai ales dacă numărul de infecţii respiratorii este în creştere şi dacă în spital sunt declarate focare de infecţii respiratorii.
Dr. Beatrice Mahler: Ce recomand e să evite să utilizeze antibioticul la domiciliu. Tratamentul poate să fie început la domiciliu, dar cu medicaţie simptomatică, adică trebuie să scădem febra, să ameliorăm durerea musculară, de gât. Dacă simptomele persistă, dacă febra nu răspunde la tratamentul administrată acasă, dacă starea e atât de alterată încât pacientul nu mai poate să mănânce, să se hidrateze, prezentarea lui la o cameră de gardă este obligatorie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰