Antena Meniu Search
x

Sat din Buzău pus în carantină și păzit cu armata

Un nou focar de coronavirus, o altă localitate în carantină. Satul Râmnicelu din Buzău a fost închis şi este păzit cu armata după ce şapte oameni, membri ai aceleiaşi familii, au fost depistaţi pozitivi. Problema este că ceilalţi localnici, contacţi ai bolnavilor, nu vor nici să fie testaţi, nici să stea izolaţi.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 22:31

Vezi și
  • Șapte cazuri de Codid-19 au fost identificate.
  • Pacienții sunt din aceeași familie.

Înarmaţi şi extrem de vigilenţi, zeci de militari, poliţişti şi jandarmi supraveghează fiecare drum din satul Râmnicelu, judeţul Buzău.

De sâmbătă dimineaţă, de la ora 4, nimeni nu mai intră şi nimeni nu mai iese. Chiar şi oamenii aflaţi în tranzit sunt obligaţi să aleagă rute ocolitoare.

În satul devenit focar de coronavirus sunt peste 3.000 de oameni. De zile în şir, mulţi refuză testarea, dar şi izolarea. Deşi, ar fi putut intra în contact cu unul dintre cele 7 cazuri deja confirmate aici.

Dumitru Stanciu, primarul comunei Râmnicelu: Ţinând cont de specifitatea desfăşurată de această comunitate, am considerat oportun... Ei sunt comercianţi. Toate pieţele din ţară şi din zonă sunt ţinte ale acestor comercianţi.

Leonard Dimian, prefectul judeţului Buzău: La propunerea direcţiei de Sănătate Publică, ce a apreciat risc epidemiologic de gravitate maximă, autorităţile competente sub coordonarea instituţii prefectului au înaintat către departamentul pentru situaţii de urgenţă, propunerea de instituire a carantinei. Propunerea a fost aprobată.

Primul rezultat pozitiv a venit încă de acum aproape o săptămână. În data de 3 mai, un bărbat de 30 de ani a fost diagnosticat la Focşani, unde mersese pentru nişte investigaţii medicale.

Imediat, doctorii au decis transferul lui la centrul COVID de la Râmnicu Vâlcea şi demararea anchetei epidemiologice.

Două zile mai târziu, alte şase probe au fost prelevate de la familia tânărului. Trei copii, două femei şi un bărbat luaseră virusul.

Acum cinci zile, la doar 30 de kilometri distanţă, în oraşul Buzău, şi un cartier cu aproximativ 2.000 de oameni a fost închis după ce 19 persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Nerespectarea măsurilor impuse de starea de urgenţă şi apariţia focarelor de coronavirus au dus până acum la carantinarea mai multor comunităţi şi din Tulcea, Constanţa, Bihor şi Ialomiţa. Oraşul Suceava rămâne în continuare cel mai mare focar din România. Bilanţul de astăzi a arătat că numărul de cazuri confirmate a crescut la 3.189 de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Sat din Buzău pus în carantină și păzit cu armata