Antena Meniu Search
x

Două sate din Galaţi, primele localităţi puse în carantină în Starea de Alertă

Şi în stare de alertă se închid localităţi. Două sate din Galaţi au intrat în carantină. Şi asta după ce sute de localnici au dat năvală acasă când au aflat că scapă de carantina instituţionalizată. În două săptămâni au răspândit virusul în toată comunitatea. Iar acum 9.000 de localnici sunt captivi în satele lor.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 23:14

Vezi și
  • Numărul real al infectaţilor e, deocamdată, necunoscut.
  • 200 de localnici s-au întors recent din Marea Britanie.

Satele Toflea şi Brăhăseşti din Galaţi s-au închis în zorii zilei. 14 oameni s-au îmbolnăvit aici în ultima săptămână. Pentru ca focarul să nu se extindă oficialii locali au decis carantinarea localităţilor în care trăiesc 9.000 de oameni.

“Noi ramanem acasa, nu iesim. Că avem magazinul aproape si facem cumparaturi de aici. Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra”, spune un localnic.

Două sute de oameni au profitat în ultimele 10 zile de ridicarea restricţiilor şi de faptul că nu vor sta în carantină şi s-au întors acasă din Marea Britanie .

Mircea Dumitru, primar Brăhăseşti: Daca analizăm primele două luni în care nu am avut niciun caz în localitate. Au plecat de la vamă, când s-au întors în ţară. Au venit asimptomatici.

Viorica Goţu, reprezentanta romilor: S-a luat o masura corecta. Au fost foarte multi care au venit de afara.

Pentru mulţi, decizia le dă peste cap planurile pentru că se păregăteau să se întoarcă lamuncă în străinătate. Acum oamenii nu mai pot ieşi din localitate decât pentru motive medicale sau ca să meargă la serviciu.

“O sa ne conformam, nu avem ce face”, spune un localnic.

Autorităţile nu ştiu exact câţi locuitori au contactat deja virusul.

Gabriel Avramescu, prefect de Galaţi: Mâine vor fi prezenţi medicii epidemiologi pentru a lua toate măsurile, pentru a avea o idee despre starea de sănătate.

Edilii iau în calcul inclusiv testarea tuturor celor aproape nouă mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Două sate din Galaţi, primele localităţi puse în carantină în Starea de Alertă