Antena Meniu Search
x

S-au confirmat 780 de cazuri de variola maimuței în țările non-endemice. Riscul la nivel mondial este unul moderat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că s-au semnalat 780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în laborator, în 27 de ţări non-endemice, riscul la nivel mondial fiind unul moderat, informează AFP.

de Redactia Observator

la 05.06.2022, 17:07

laborator medical
S-au confirmat 780 de cazuri de variola maimuței în țările non-endemice. Riscul la nivel mondial este unul moderats - Shutterstock (imagine ilustrativă)

OMS a menţionat însă că fără îndoială numărul este subestimat din cauza informaţiilor epidemiologice limitate şi că “este foarte probabil ca alte ţări să identifice cazuri şi să existe o nouă propagare a virusului”. Cei infectaţi sunt izolaţi, iar cazurile de spitalizare sunt puţine.

Ţările non-endemice care au semnalat cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie (207), Spania (156), Portugalia (138), Canada (58) şi Germania (57). În afara Europei şi Americii de Nord, s-au mai înregistrat cazuri – câte unul - în Argentina, Australia, Maroc şi Emiratele Arabe Unite, informează news.ro.

În ţările non-endemice nu s-a semnalat niciun deces, spre deosebire de ţările endemice: Camerun, Republica Centrafricană, Congo, RD Congo, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Gabon, Coasta de Fildeş, Ghana.

Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: Virusul nu trece granița

Pe acelaşi subiect

Variola maimuţei a ajuns la graniţele României, însă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că acest lucru nu are niciun fel de relevanţă pentru ţara noastră. 

Ungurii au înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat în vârstă de 38 de ani. Acum autorităţile sanitare investighează dacă acesta a călătorit sau nu în străinătate. Pe lângă asta, trebuie să se stabilească şi modul în care bărbatul a contractat virusul.

„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, spune Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » S-au confirmat 780 de cazuri de variola maimuței în țările non-endemice. Riscul la nivel mondial este unul moderat