Antena Meniu Search
x

Se caută cu disperare medici la Brăila. Autoritățile pun la dispoziție locuințe de serviciu, dar candidații nu se înghesuie să ocupe posturile

Criza personalului din sănătate se adânceşte. În anumite Unități de Primiri Urgențe, cum e cea de la Brăila, sunt zile în care este un singur doctor pe tură. Managerii de spitale şi autorităţile locale caută disperaţi medici şi le oferă până şi locuinţe de serviciu, însă, oamenii nu se înghesuie să ocupe posturile.

de Redactia Observator

la 27.08.2022, 09:25

Vezi și

În astfel de apartamente ar putea să locuiască medicii tineri care vor sa lucreze la Spitalul Județean din Brăila. Unul dintre blocuri, care este situat vizavi de spital, are 31 de apartamente. 13 dintre ele sunt goale. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Pentru un astfel de apartament, cu o suprafață de aproximativ 55 de metri pătrați, chiria pe luna este de 400 de lei. 

Și cu toate acestea, cei care doresc să lucreze în spital sunt foarte greu de găsit. 

Delia Raşnoveanu, manager Spitalul Judeţean Brăila: Deficitul este în mare în toate specialitățile. Avem în prezent un deficit mare pe radiologie, medicină internă, terapie și pe medicină de urgență. Avem un normativ de 25 de medici. Suntem cu 8. Vă dați seama că e nevoie de mult mai mulți.  

La Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila, ambulanţele sosesc una după alta, dar nu prea are cine să se ocupe de pacienţi. 

Cum pot obține candidații o locuință de serviciu

Delia Raşnoveanu, manager Spitalul Judeţean Brăila: În mod normal, dimineața sunt 2 medici pe tură, unul pe resuscitare și unul pe urgențe medii și minore. Dar există și zile când e unul singur pentru că nu avem cum sa acoperim turele. 

Locuinţele decente și prețul mic al chiriei a reprezentat, pentru unii medici, factorul principal în alegerea orașului. 

Ionel Epureanu - vicepreședinte CJ Brăila: Nu este gratuit. Plătesc o chirie undeva între 300 și 550 de lei în funcție de mărimea apartamentului și de veniturile pe care le obțin. 

Cei care solicită o locuință de serviciu trebuie să aibă până în 35 de ani şi să nu dețină o locuință în acelaşi municipiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Se caută cu disperare medici la Brăila. Autoritățile pun la dispoziție locuințe de serviciu, dar candidații nu se înghesuie să ocupe posturile