Secretul din spatele alergiei la veninul de albine. Ce au descoperit cercetătorii din Australia
O echipă de oameni de știință din Australia a făcut o descoperire importantă privind modul în care funcționează sistemul imunitar în cazul alergiilor la veninul de albine, o condiție care trimite la urgență de două ori mai mulți australieni decât mușcăturile de șarpe și păianjen la un loc.
Potrivit celor mai recente date, în perioada 2021-2022, alergiile la înțepăturile de albine au cauzat 1.072 de internări în Australia, comparativ cu 539 de cazuri pentru mușcături de șarpe și 455 pentru mușcături de păianjen.
O luptă între două tipuri de anticorpi
Dr. Craig McKenzie și echipa sa au descoperit că totul se reduce la o luptă între două tipuri de anticorpi din sistemul imunitar: anticorpii IgG, care neutralizează alergenii într-un mod liniștit, și anticorpii IgE, care cauzează reacții alergice puternice, inclusiv șoc anafilactic.
Cercetătorii au constatat că pacienții alergici produc, de fapt, anticorpi protectori IgG, dar nu în cantitatea necesară pentru a depăși numărul anticorpilor IgE. Această descoperire ar putea explica de ce tratamentele actuale funcționează doar pentru 80% dintre pacienți și de ce efectele dispar la unul din cinci pacienți după un an de la încheierea terapiei, relatează Mediafax.
"A trăi cu alergie la veninul de albine înseamnă a trăi cu multă incertitudine. Nu poți fi niciodată sigur că terapia a funcționat decât dacă ești înțepat și nu faci șoc anafilactic", explică Dr. McKenzie. Cercetătorii lucrează acum la îmbunătățirea tratamentelor existente și la dezvoltarea unor terapii mai eficiente și de lungă durată.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰