Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Semnele care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi odată cu începerea şcolii. Când ar trebui să îşi ducă copiii la pediatru

Începe sezonul răcelilor şi infecţiilor digestive! Copiii pot să se îmbolnăvească mai uşor acum la şcoală sau la grădiniţă. Părinţii celor care dau semne de boală trebuie să îi ţină acasă, pentru a nu contamina colegii. În paralel, medicii recomandă vaccinarea şi întărirea sistemului imunitar.

de Redactia Observator

la 15.09.2023 , 21:47

Infecţiile respiratorii, în creştere din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, se răspândesc şi mai repede acum, când copiii s-au întors în comunităţi. 

Andreea Enache - mamă: Este răcit deja de miercuri şi i-a dat şi frăţiorului. Sunt părinţi care-i aduc la grădiniţă răciţi dar le dau dinainte Nureofen, Panadol ca să nu aibă simptome şi trec neobservaţi 

Semnele care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi odată cu începerea şcolii

Vezi și

Părinţi: Dacă copilul are anumite simptome, nu-l aduci.

Pe acelaşi subiect

- Noi încercăm să băgăm tot felul de vitamine, din astea de imunitate dar trebuie să fie responsabili toţi părinţii.

- Nu ştiu ce să facem în legătură cu asta că de multe ori debutează fără simptome, este contagios copilul fără să ştii şi abia după aceea se manifestă. 

Medicii spun că virozele respiratorii pot să aibă, uneori, simptome asemănătoare infecţiilor digestive - vărsături şi scaune moi, fără tuse sau secreţii nazale. Este semnul că trebuie să îi ducă pe copii la pediatru. Iar ca să îi ferească de boli, regulile sunt simple. 

Mihai Craiu - pediatru: Să nu renunţăm la ceea ce am făcut bun în pandemie, adică spălatul pe mâini şi păstratul distanţei faţă de o persoană care are semne de boală. Ultimele date oficiale vorbesc despre o scădere a acoperirii vaccinale, două feluri de boli cele cu febră şi erupţie, toţi experţii vorbesc despre o creştere a cazurilor de rujeolă şi al doilea sunt copiii foarte mici, care pot să facă complicaţii infecţioase cu bacterii pe care copii le poartă în nas.

Cosmina Berbecel, pediatru: Să încerce să le întărească sistemul imunitar printr-un stil de viaţă corect, în primul rând somn, un copil de vârstă antepreşcolară trebuie să doarmă, la 9-9 jumate cel târziu este în pat, să prindă cel puţin două ore de somn înainte de miezul nopţii. Să-i scoată cât mai des, în măsura timpului, în aer curat, la joacă, să nu rateze imunizările, nici pe cele din programul naţional de imunizare, inclusiv pentru gripă.

Și numărul cazurilor de COVID este în creștere. Trei, patru copii sunt depistați pozitiv zilnic la camerele de gardă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Sănătate » Semnele care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi odată cu începerea şcolii. Când ar trebui să îşi ducă copiii la pediatru