Video Cele mai la îndemână produse pentru hidratarea mâinilor, după folosirea dezinfectanților. Sfaturile medicilor dermatologi
Care sunt cremele de mâini care atenuează efectul dezinfectanţilor pe care în perioada asta îi folosim non-stop în maşină, la supermarket şi la birou? Acum, mâinile au nevoie de o îngrijire mult mai atentă decât de obicei.
- Sfaturile medicilor dermatologi privind hidratarea mâinilor, după folosirea dezinfectaților.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Aşa că astăzi vă propunem să aflăm împreună câteva dintre produsele accesibile ca preţ, ieftine chiar, care au proprietăţi de reparare şi hidratare, Şi când spunem ieftine, ne referim la produse care nu ar trebui să vă coste mai mult de 20 de lei.
În mod normal, pielea secretă factori naturali de hidratare. Dar lucrurile stau altfel în pandemie şi din acest punct de vedere. Ne spălăm mâinile de aproximativ cinci- şase ori pe zi şi îndepărtăm stratul natural de protecţie. Inclusiv săpunul pe care îl folosim poate deshidrata pielea.
Dana Taher, medic specialist dermatolog: "În primul rând ar trebui să folosim un săpun dermatologic, pe baza de surfactanţi, care nu usucă pielea mâinilor".
Până acum, temperaturile scăzute erau inamicul pielii catifelate. Mai nou însă, deshidratarea este produsă şi de alcoolul din substanţele dezinfectante.
Dana Bratu, medic specialist dermatolog: "Alcoolul desface legăturile dintre legăturile superficiale, face nişte fisuri la nivelul pielii. Uscăciunea devine mult mai mare pentru că se pierde apă prin aceste fisuri. Ce putem să folosim, variante foarte simple, emoliente pe care le găsim în Plafar sau farmacii, cum este vaselina. Noi acum suntem aşa de dornici de a lua produse costisitoare încât uităm că vaselina este unul dintre cele mai ieftine produse cosmetice, permite ca pielea să se hidrateze prin propria apă. Vaselina o recomand pentru mâini, dar putem folosi oriunde pe corp, unde avem uscăciune şi eczemă".
Produs care, în funcţie de cantitate, nu costă mai mult de 15 lei.
Dana Taher, medic specialist dermatolog: "Un unguent pe bază de gălbenele care are şi rol reprator, ar fi o idee bună. Formează un strat protector, se recomandă a se folosi ori de câte ori ne spălăm pe mâini. Un emolient, de care toată lumea uită, se numeşte uree. În concentraţii de 10 la sută reprezintă un foarte bun emolient, se pune pe pielea fisurată, acele celule moarte care tind să se desprindă şi dă un efect foarte neted. eea este un ingredient foarte ieftin şi se foloseşte la scară foarte largă în industria cosmetică".
Şi uleiurile de floarea soarelui, de jojoba sau de migdale sunt variante ieftine care hidratează pielea. O altă opiune este untul de cacao, un agent hidratant cu proprietăţi de regenerare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰