Antena Meniu Search
x

Simptomul-cheie apărut la copiii infectați cu coronavirus. Medic: Nasul înfundat nu e un semn al bolii

Simptomul-cheie apărut la copiii infectați cu coronavirus diferă de cel al adulților, spun cercetătorii, care le cer oficialilor NHS să actualizeze lista oficială a simptomelor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.09.2020, 11:17

Simptomul-cheie apărut la copiii infectați cu coronavirus
Simptomul-cheie apărut la copiii infectați cu coronavirus - Hepta
  • Cercetătorii de la Queen's University din Belfast spun că au confirmarea că dereglarea gastro-intestinală e un simptom cheie al bolii Covid-19 la copii.
  • Autorii studiului spun că tusea și nasul înfundat, simptome care apar des pe timpul iernii, nu semnalizează neapărat prezența noului coronavirus la copii.

Astfel, potrivit mai multor studii conduse de cercetătorii de la Queen's University din Belfast, diareea și vărsăturile (deci problemele gastro-intestinale) sunt semne importante ale infecției cu Covid-19 la copii.

Lista simptomelor pentru coronavirus la copii include, în prezent, doar trei simptome: temperatură ridicată, tuse continuă și pierderea simțului mirosului sau al gustului. Acesta din urmă a fost adăugat pe listă în luna mai.

Studiile la adulții infectați cu coronavirus au scos la iveală simptome precum: dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept și probleme digestive. Un studiu încă în lucru al cercetătorilor de la King's College din Londra a constatat că, la adulți, simptomele se încadrează în șase grupuri principale, unul deosebit de important fiind cel legat de problemele gastro-intestinale.

Lista simptomelor Covid-19 la copii

Acum, cercetătorii de la Queen's University din Belfast spun că au confirmarea că dereglarea gastro-intestinală e un simptom cheie al bolii Covid-19 la copii, scrie The Guardian.

Problemele gastro-intestinale apar înaintea tusei, la copii

„În grupul studiat, diareea și vărsăturile au fost mult mai predictive decât, să zicem, tusea sau chiar pierderile mirosului și gustului”, a spus dr. Tom Waterfield, care a condus echipa de cercetare. 

„Dacă dorim să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să aflăm mai întâi  dacă au diaree și vărsături, nu doar simptome ale tractului respirator superior”, a mai spus el.

Waterfield a spus că, luând în considerare cele trei simptome actuale recunoscute, testarea copiilor simptomatici ar identifica 76% din cazuri, presupunând un test perfect precis, în timp ce adăugarea simptomelor gastrointestinale la lista de verificare ar aduce cifra la 97%.

Nasul înfundat nu e un simptom al Covid-19 la copii

Studiul a avut loc între 06 aprilie și 03 iulie și a implicat mai mult de 990 de copii ai lucrătorilor de asistenta medicala din întreaga Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 2 și 15 ani.

Nici unul a fost internat în spital cu Covid-19.

Echipa a descoperit că 68 dintre copii - 6,9% din total - aveau anticorpi la coronavirus, sugerând că avuseseră Covid-19, iar jumătate dintre aceștia au raportat simptome.

Dr. Tom Waterfield a spus că studiul ar trebui să îi liniștească pe părinți. "O mulțime de copii vor avea nasul curgător iarna aceasta, iar asta nu este neapărat un semn al infectiei cu coronavirus", a spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Simptomul-cheie apărut la copiii infectați cu coronavirus. Medic: Nasul înfundat nu e un semn al bolii