Antena Meniu Search
x

Situație critică în spitale. Medicii de la Spitalul Judeţean din Ploieşti anunță o demisie în masă

La Spitalul Judeţean din Ploieşti, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe ameninţă cu demisia în bloc. Specialiştii spun că nu mai fac faţă numărului imens de pacienţi.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 17:30

Vezi și
  • Reprezentanţii DSP Prahova au anunţat că vor aplica măsuri pentru rezolvarea situaţiei de criză.
  • Promit că vor achiziţiona un nou aparat PCR pentru a creşte capacitatea de testare a spitalului

 Şi nu este singura problemă. Medicii spun că, deşi muncesc până la epuizare, pacienţii îi acuză tot pe ei de indiferenţă.

Spitalul Judeţean Ploieşti nu face faţă numarului mare de pacienţi, iar medicii de la UPU se declară învinşi.

Dr. Violeta Tănase- Purt de Cuv SJU Ploiești: Este o situaţie critică de câteva săptămâni, pentru care noi nu întrezărim nicio soluţie. Aparatura pe care o avem în dotarea UPU nu face faţă acestui aflux important de pacienţi şi nimeni nu ia nicio decizie. Dorim să împărţim această povară cu toate spitalele acestui judeţ. Nu mai suntem foarte în siguranţă nici noi, nici bolnavii, lucrând în aceste condiţii.

Medicii de la Spitalul Judeţean Ploieşti susţin că, dacă nu sunt sprijiniţi şi nu văd o ameliorare a situaţiei, sunt hotarâţi să apeleze la măsuri extreme.

Dr. Violeta Tănase- Purt de Cuv SJU Ploiești: Ne gândim foarte serios să ne retragem. Mă gândesc chiar să renunţ la a mai lucra în acest sistem. Este faptul că pacienţii şi aparţinătorii nu înţeleg efortul supraomenesc pe care îl facem. Toată ura, toată revolta lor se revarsă tot pe noi, cei care ducem tot greul acestei situaţii, ceea ce pentru mine este un motiv de frustrare şi de durere. Ceea ce se întâmplă în unitatea de primiri urgenţe nu este din rea voinţă, este din imposibilitatea noastră fizică de a face faţă afluxului extraordinar de mare de bolnavi.

Una dintre unităţile medicale care ar putea sprijini activitatea celui mare mare spital din Prahova este cea din Câmpina.

Dr. Andrei Ilinca - Medic UPU Ploiești: Majoritatea spitalelor şi secţiilor suport nu acceptă asimptomatici sau cu simptome minore. Nu sunt numai astfel de pacienţi, un procent foarte însemnat este reprezentat şi de pacienţii cu probleme respiratorii severe. Spitalul Câmpina nu mai primeşte absolut niciun pacient, atât COVID cât şi non-COVID, toate ambulanţele vin cu ei la Spitalul Judeţean de la Ploieşti.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca pacienţii suspecţi de Covid-19 să fie nevoiti să aştepte nu doar rezultatele analizelor, ci și până la 72 de ore pentru eliberarea unui loc în spital.

Alina Tuță – asistent medical: A crescut volumul de muncă, iar noi, la un moment dat, am început să cedăm din punct de vedere fizic. Mulţi colegi de-ai noştri s-au îmbolnăvit.

Adriana Iliescu- asistent medical: Foarte greu şi din ce în ce mai greu. Pacienţii sunt foarte mulţi, noi suntem aceiaşi.

Reprezentanţii DSP Prahova au anunţat că vor aplica măsuri pentru rezolvarea situaţiei de criză. Promit că vor achiziţiona un nou aparat PCR pentru a creşte capacitatea de testare a spitalului şi vor suplimenta personalul medical.

În plus, pentru a elibera spitalul judeţean, vor suplimenta locurile de internare a pacienţilor la altă unitate medicală

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Situație critică în spitale. Medicii de la Spitalul Judeţean din Ploieşti anunță o demisie în masă