Soia poate fi un aliment periculos, dacă e consumat în exces
Soia poate fi o sursă de proteine sau, dimpotrivă, un aliment periculos. Depinde cum şi cât de des o mâncăm, spun medicii, care recomandă doar două porţii pe săptămână. Consumată în exces, soia poate provoca boli digestive grave sau dereglări hormonale.
Soia poate fi o sursă de proteine sau, dimpotrivă, un aliment periculos. Depinde cum şi cât de des o mâncăm, spun medicii, care recomandă doar două porţii pe săptămână. Consumată în exces, soia poate provoca boli digestive grave sau dereglări hormonale.
Cuburi, felii sau boabe, lapte, brânză sau pate de soia, pe toate le găsim din belşug la raionul cu produse de post.
Sunt savurate din plin în această perioadă de românii care respectă obiceiurile şi nu pun nimic de dulce în gură până la Paşte.
Un coş cu produse din soia costă dublu faţă de cel în care ar intra produsele normale. În plus, specialiştii ne avertizează că dacă consumăm produse din soia în exces ele pot dăuna sănătăţii.
Medicii recomandă doar două porţii de soia săptămânal. Asta înseamnă cam 200 de grame.
Soia, aspirator de substanţe toxice
Un adult care mănâncă un crenvurşt, o felie de pâine cu pate, un şniţel şi bea un pahar cu lapte consumă nu mai puţin de 400 de grame de soia.
Mai mult, specialiştii vorbesc despre soia ca despre un aspirator de substanţe toxice. De aceea este importantă şi metoda de preparare.
Soia deshidratată trebuie ţinută câteva ore în apă, apoi în momentul în care începe să fiarbă, apa trebuie schimbată.
Pentru a nu consuma soia în exces, nutriţioniştii recomandă alternarea ei cu fasole, năut sau quinoa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰