Video Spital privat transformat în unitate Covid, curtea s-a umplut instant cu ambulanţe
Bolnavii COVID 19 copleşesc spitalele. În lipsa unui pat, mulţi aşteaptă blocaţi în unităţile de primiri urgenţe eliberarea unui loc. În Bucureşti, o parte dintre pacienţi au fost transferaţi la un spital privat, transformat în totalitate în unitate COVID.
- Curtea spitalului s-a umplut cu ambulanţe după anunţul că unitatea medicală devine una COVID.
- Bolnavii nu vor plăti pentru serviciile medicale.
În secţie vor fi internaţi 30 de pacienţi în stare gravă şi critică. Bolnavii vor fi aduşi din unităţile de primiri urgenţe din Bucureşti care, în ultima vreme, s-au transformat în adevărate ATI-uri.
Doi bolnavi intubaţi aşteptau de două zile la Urgenţe în spitalul Floreasca. Alţi pacienţi au fost preluaţi de la Spitalele Bagdasar Arseni şi Universitar.
Ca să facă faţă numărului mare de bolnavi, la spitalul privat au fost detaşaţi medici anestezişti, infecţionişti şi asistente. Printre ei, un doctor de la Institutul Oncologic din Bucureşti.
Leonard Dobre, medic ATI detaşat de la IOB: A fost solicitat un medic ATI-ist pentru secţia aceasta şi atunci m-am oferit parţial voluntar. Volumul de muncă o să fie mult mai mare şi, da, puţin o să fie neobişnuit
- Cercetătorii au descoperit ce tip de pastile contraceptive prezintă cel mai mare risc de infarct sau AVC
- Sistemul medical care emite reţete compensate şi gratuite este nefuncţional. Timpi mari de aşteptare în cabinete...
- Tratament revoluţionar împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit o terapie care atacă tumorile
- O boală tot mai frecventă în rândul copiilor, cauza a 30-50% dintre vizitele la medic. Stresul o agravează
- Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un nou studiu are concluzii şocante: efectele, resimţite după 3 zile
Carmen Orban, director general spital privat: Estimările noastre arată că astăzi se va umple spitalul în mod cert
Doar trei spitale private s-au implicat în tratarea bolnavilor Covid
Peste 13 000 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi acum în spitalele din toată ţara. Doar trei spitale private s-au implicat până acum în tratarea acestor bolnavi.
Luca Militello, CEO grup spitale private: Nu e pierdere, dar nici profit. Adică noi din ce prestăm aici, vom acoperi doar cheltuielile directe: adică personalul, utilităţi, materiale, medicamente
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În zilele următoare, reevaluăm tot ce înseamnă şi celelalte spitale care sunt suport COVID sau COVID în totalitate să poată pregăti o extindere a nr de paturi.
Dar, mai multe paturi pentru pacienţii COVID înseamnă locuri din ce în ce mai puţine pentru internarea bolnavilor cronici. Acum, pe hârtie, mai sunt libere în ţară în jur de 6.000 de paturi pentru bolnavii de COVID. Şi 95 la Terapie Intensivă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰