Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Consumul de ouă nu e periculos. Beneficiile alimentului-minune care reduce inflamația și protejează inima

Consumul de ouă nu face rău. Aceasta este concluzia la care a ajuns un medic francez, care dărâmă astfel mitul conform căruia ouăle multe sunt periculoase. Medicul susține ca acest aliment este chiar unul minune, fiind un înlocuitor foarte bun pentru carne, iar vitaminele B întăresc sistemul nervos. 

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 09:35

Vezi și

Oul ajută la detoxifierea ficatului, reduce inflamația, reglează carențele din corp și protejează inima. Aşa că putem mânca ouă fără limită, potrivit unei concluzii recente a medicilor nutriţionişti din Franţa. Unii români au constatat singuri asta. 

"Am colesterol dar mănânc ouă. Nu că nu mănânc altceva, îmi plac, ăsta e adevărul. În ultima vreme mănânc multe ouă, două ouă pe zi. Ceea ce e mult, unii aşa zic că au colesterol şi că fac colesterol"

Citește și: Ce e recomandat să faci înainte să pui carnea în frigider. Specialiștii spun că e un pas important

Alţii cred însă vechile teorii despre ouă

Pe acelaşi subiect

"Noi nu consumăm multe ouă, acesta ne ajunge o lună de zile pentru amândoi. Pentru colesterol, pentru diabet, din cauza asta nu se mănâncă mai mult. Nu mai mult de patru."

Nutriţioniştii spun că există unele contarindicaţii atunci când vorbim de acest aliment-minune. 

Şerban Damian, nutriţionist: Există anumite persoane care suferă de tulburări ale metabolismului lipidic, dislipidemii cu valori crescute ale colesterolului. Mai sunt cei care au alergii la proteinele din albuşul de ou, cu boli asociate, de exemplu, cu boli cardio-vasculare, cu o formă mai avansată de artero-scleroză.

Citește și: Băuturi care cresc inflamația în organism. Ce spun nutriționiștii

Datele statistice arată că un român mănâncă, în medie, 240 – 250 de ouă anual. Asta înseamnă un consum lunar de 20-22 de ouă. De paşte însă consumul "sare" la 30 de ouă pe lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Studiu: Consumul de ouă nu e periculos. Beneficiile alimentului-minune care reduce inflamația și protejează inima