Antena Meniu Search
x

Studiu "Regina Maria": Câţi anticorpi are o persoană, la trei luni de la vaccinarea anti-Covid

Reprezentanţii Reţelei de sănătate "Regina Maria" susţin că un studiu realizat de specialiştii "Regina Maria" a scos la iveală că nivelul de anticorpi scade masiv la o persoană, după trei luni de la vaccinarea anti-Covid.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 11:09

Numărul de anticorpi scade la persoanele vaccinate anti-Covid, după trei luni de la încheierea schemei de vaccinare
Numărul de anticorpi scade la persoanele vaccinate anti-Covid, după trei luni de la încheierea schemei de vaccinare
  • Studiul "Regina Maria" a fost efectuat pe 395 de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Cei de la "Regina Maria" susţin că studiul a fost efectuat pe 395 de persoane vaccinate cu serul Pfizer, iar misiunea a fost măsurarea nivelului de anticorpi la trei luni de la efectuarea celei de-a doua doză de vaccin.

Conform celor de la "Regina Maria", citaţi de news.ro, pentru a se urmări dinamica serologică post-vaccinare, numărul de anticorpi a fost măsurat cu ajutorul unei metode performante de testare serologică marca Roche.

Iar cifrele obţinute au scos la iveală faptul că nivelul de anticorpi scade, în medie, cu aproximativ două treimi, la trei luni de la încheierea schemei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Chiar şi aşa, specialiştii dau asigurări că răspunsul imun rămâne puternic, dovadă stând şi situaţia generală din România, de exemplu, unde numărul de infectări a scăzut, după ce peste patru milioane de persoane s-au vaccinat deja împotriva coronavirusului.

Pe acelaşi subiect

Statistici importante scoase la iveală de studiul "Regina Maria"

Studiul realizat de cei de la "Regina Maria" a mai scos la iveală şi alte aspecte importante. De exemplu, doar 1,26% dintre persoanele vaccinate, din studiul respectiv, s-au mai infectat cu noul coronavirus, însă şi aceste persoane au dezvoltat forme uşoare ale bolii şi nu au necesitate internare în spital.

8% dintre persoanele vaccinate împotriva coronavirusului şi implicate în studiul celor de la "Regina Maria" au continuat să dezvolte anticorpi la trei luni de la vaccinare, iar persoanele supraponderale implicate în studiul respectiv au înregistrat valori medii de anticorpi relativ mai mari decât cei normoponderali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Studiu "Regina Maria": Câţi anticorpi are o persoană, la trei luni de la vaccinarea anti-Covid