Antena Meniu Search
x

UE face planuri pentru a achiziționa un nou vaccin anti-Covid adaptat la Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar

Uniunea Europeană vrea ca Pfizer să modifice vaccinul special pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Mai mult de 180 de milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi cumpărate de UE. Reprezentanții companiei americane spun că nu s-a stabilit dacă adaptarea este necesară.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 17:16

UE face planuri pentru a achiziționa noul vaccin anti-Covid adaptat la Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar
UE face planuri pentru a achiziționa noul vaccin anti-Covid adaptat la Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar - Shutterstock

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona peste 180 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer, special modificat pentru a combate varianta Omicron.

BioNTech a început la sfârşitul lunii noiembrie să lucreze la o variantă specifică pentru noua tulpină a virusului Sars-CoV-2. BioNTech speră ca în martie 2022 să poată livra primele comenzi din această nou variantă a vaccinului.

Cel mai nou contract dintre Uniunea Europeană şi BioNTech este încheiat pentru 1.8 miliarde de doze, livrate până în 2023, jumătate dintre acestea fiind deja comandate, iar cealaltă jumătate fiind opţionale, scrie Mediafax.

Pfizer poate livra un vaccin adaptat Omicron în martie 2022

Pe acelaşi subiect

Pfizer a precizat că discuţiile cu UE pentru posibila lor furnizare de doze opţionale nu au vizat până acum versiuni adaptate ale vaccinului.

„În acest moment, discuţiile cu CE despre potenţialul de furnizare suplimentară în conformitate cu drepturile lor de opţiune în cadrul acordului nostru nu sunt specifice unui vaccin adaptat", a declarat vineri Pfizer într-un comunicat. „Deşi credem că putem livra un vaccin adaptat în martie 2022, nu ştim încă dacă acest lucru va fi necesar, iar disponibilitatea va necesita autorizarea din partea autorităţilor de reglementare", a precizat Pfizer.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat până în prezent că nu există dovezi concludente că este necesar un vaccin adaptat împotriva Omicron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » UE face planuri pentru a achiziționa un nou vaccin anti-Covid adaptat la Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar