Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unii medici nu deschid flaconul dacă nu au 10 copii pe liste, la vaccinare. O mamă a mers 60 de km pentru a-şi imuniza băiatul

În ziua cu cele mai multe cazuri din pandemie a început şi o nouă etapă de vaccinare. 390 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani s-au imunizat astăzi şi alţi peste 3.000 au fost programaţi în zilele următoare. Cei mai mulţi părinţi spun, însă, că vor să mai aştepte puţin, ca să vadă ce fel de reacţii adverse apar. 

de Redactia Observator

la 26.01.2022 , 19:28

Micuţii nu sunt imunizaţi în toate centrele. Părinţii pot afla pe platforma electronică în care dintre ele se administrează doze de Pfizer pediatric şi tot acolo se fac şi programări. 

Livia Radu, medic centru de vaccinare: Flaconul este multidoză şi-l deschidem chiar dacă avem un singur copil pentru că beneficiul vaccinării depăşeşte eventualele pierderi.

Într-un singur centru de vaccinare din Sectorul 6 au fost programaţi, în prima zi, peste 60 de copii. Alţi 500 sunt programaţi până la finalul lunii. 

Vezi și

Unii medici nu vaccinează dacă nu au 10 copii programați

Pe acelaşi subiect

Au fost şi medici care nu vor să deschidă un flacon dacă nu au 10 copii programaţi, astfel încât să nu irosească ser. O femeie a încercat să-şi programeze copilul la un centru de vaccinare din Dej dar nu a avut succes. Mama a hotărât să plece cu maşina 60 de kilometri de la Dej la Cluj-Napoca pentru a-şi vaccina băiatul. 

Georgeta Danciu, părinte: Noi suntem de la Dej. Am trecut ieri pe la centrul de vaccinare. De acolo mi s-a spus ca sunt doar doi doritori. Cu el ar fi fost trei, și dacă nu se aduna macar 10 copilași o sa mai dureze. N-am vrut să mai așteptăm. 

În municipiul Galaţi, acolo unde sunt deschise trei centre de vaccinare pentru copii, nu s-au înghesuit prea mulţi doritori. 

Alexandra Bejan, medic centru de vaccinare: Nu a venit momentan nimeni. De abia am primit vaccinul astăzi. Vorbim de un număr de aproximativ cinci programări astăzi, iar până la finalul săptămânii undeva la 40 de programări.

Unii părinţi sunt încă nehotărâţi sau chiar nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La ce trebuie să fie atenți părinții, înainte de vaccinarea copiilor

Medicii recomandă părinţilor să fie atenţi la câteva aspecte înainte de a merge cu copilul să se imunizeze. 

Mihail Pautov, medic: Trebuie să ne asigurăm că acel copil nu este răcit simptomatic, că nu este bolnav simptomatic în momentul respectiv şi foarte important de precizat de ce: pentru că tu practic înoculezi un vaccin care face o proteină spike împotriva căreia tu vrei ca corpul copilului să facă anticorpi. Aşa că imunitatea trebuie să fie relaxată. Dacă copilul este răcit sau simptomatic, e bolnav, în momentul de faţă e probabil că acel vaccin să nu fie eficient. Ăsta este practic singurul lucru la care parinţii trebuie să fie atenţi când decid să facă acel vaccin.

Peste 3.600 de programări pentru imunizarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani au fost făcute pe platforma online. Părinţii trebuie să ştie că pot merge cu cei mici la un centru de vaccinare şi fără programare şi imunizarea se poate face inclusiv în cabinetele anumitor medici de familie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Sănătate » Unii medici nu deschid flaconul dacă nu au 10 copii pe liste, la vaccinare. O mamă a mers 60 de km pentru a-şi imuniza băiatul