Antena Meniu Search
x

Peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și preșcolarilor în țară. Peste 2.800 de clase au trecut în online

Ministerul Educaţiei anunţă că, vineri, erau confirmate 13.541 cazuri pozitive la elevi sau preşcolari şi 4.252 la personal. De asemenea, 46 unităţi au activitatea fizică suspendată, dar nu doar din cauza îmbolnăvirilor de coronavirus.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 13:18

Peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor în țară. Peste 2.800 de clase care au trecut în online
Peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor în țară. Peste 2.800 de clase care au trecut în online - Inquam Photos / Alex Nicodim

”La nivelul zilei de vineri, în unităţile de învăţământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor şcolare: 

  • 13.541 cazuri pozitive la elevi/preşcolari, 
  • 4.252 cazuri pozitive la personal 
  • 2.882 clase cu activitatea fizică suspendată”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.  

Instituţia precizează că, tot vineri, 46 de unităţi aveau activitatea fizică suspendată, însă oficialii ministerului precizează că situaţia nu este cauzată doar de infectările cu coronavirus. Ministerul educaţiei precizează că următoarea raportare va fi centralizată vineri, 28 ianuarie. 

A început vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani în România

Pe acelaşi subiect

Între timp, a început şi în România vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Peste 100 de mii de doze de vaccin pediatric sunt disponibile pentru această etapă de vaccinare. 

Minorii trebuie să se prezinte la centre sau la cabinetele medicilor DOAR însoţiti de un părinte sau de un reprezentat legal. Şi foarte important, cei care îşi duc copiii la vaccinare, vor primi o zi liberă plătită de la angajator

Primele teste de salivă au ajuns în şcoli după două săptămâni de aşteptare

După două săptămâni de aşteptare, au sosit şi primele teste pe bază de salivă. La elevii din Capitală nu au ajuns, însă, pentru că distribuţia s-a făcut după prânz.

În loc să îşi testeze copiii astăzi, mulţi părinţi o vor face abia joi dimineaţă. Şi în loc de două testări pe săptămână, vor face doar una deocamdată. Părinţii cer continuitate în testarea copiilor sau renunţarea definitivă la procedură.

10 milioane şi jumătate de teste pe bază de salivă au fost distribuite către şcolile din toată ţara. Pentru că luni copiii au fost liberi, abia marţi dimineaţă s-au deschis depozitele pentru fiecare sector din Capitală. 

"Au ajuns nouă sute nouă zeci de mii de teste în depozitul inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti. Prima zi de testare este miercuri, a doua zi de testare va fi vineri", a declarat Larisa Gojnete, purtător de cuvânt ISMB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și preșcolarilor în țară. Peste 2.800 de clase au trecut în online