Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac a eșuat. Eficiența serului produs la Tübingen este de doar 47%

Compania germană de biotehnologie CureVac a anunțat că principalul său vaccin împotriva Covid-19 are o eficienţă de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic la scară mare, şi că nu îndeplineşte, în acest stadiu, criteriile necesare.

de Ana Maria Ghiarasim

la 17.06.2021 , 13:34

Sediul laboratorului CureVac din Tübingen, Germania Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac a eșuat. Eficiența serului produs la Tübingen este de doar 47% - Profimedia Images

Vaccinul CureVac, care folosește tehnologia ARN mesager, ”a atins o eficienţă preliminară de 47% împotriva Covid-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes pre-specificate”, a anunţat miercuri într-un comunicat laboratorul german, care a semnat un contract important cu Uniunea Europeană (UE). 

Eficacitatea dezamăgitoare a vaccinului a reieșit dintr-o analiză intermediară bazată pe 134 de cazuri COVID-19 din studiu, cu aproximativ 40.000 de voluntari în Europa și America Latină, scrie Reuters.

Vaccinul CureVac trebuia să fie o alternativă pentru țările cu venituri mici

Articolul continuă după reclamă

Miza pentru CureVac și potențialii cumpărători ai vaccinului său în Europa a crescut după ce au fost impuse limite de vârstă pentru utilizarea vaccinurilor Johnson & Johnson (JNJ.N) și AstraZeneca (AZN.L) datorită unei legături cu extrem de rare, dar potențial letale, cu tulburări de coagulare.

Pe acelaşi subiect

Se aștepta ca vaccinul CureVac să vină în ajutorul țărilor cu venituri mici și medii, care au rămas cu mult în urma națiunilor mai bogate în ceea ce privește impulsul global de imunizare.

Acțiunile CureVac, scădere dramatică pe bursă, după publicarea datelor

Acțiunile tranzacționate în SUA ale CureVac au scăzut cu 50,6%, până la 46,81 dolari, după publicarea datelor. 

Din cazurile COVID-19 raportate în proces, 124 dintre ele au fost secvenţiate în vederea identificării variantei infecţiei.

Un singur caz prezenta tulpina originală SARS-CoV-2, iar ”peste jumătate din cazuri (57%)” au fost cauzate de variante considerate îngrijorătoare de către OMS.

Comisia Europeană a semnat un contract cu laboratorul CureVac de 405 milioane de doze

Compania a adăugat că rezultatele intermediare sugerează că vaccinul este eficient la participanții mai tineri, dar nu a dovedit eficacitatea la cei cu vârsta peste 60 de ani, grupa de vârstă cu cel mai mare risc de COVID-19 sever.

Laboratorul german, cu sediul la Tübingen (sud), era considerat la începutul pandemiei unul dintre cele mai promiţătoare în a crea un vaccin anti-Covid.

Comisia Europeană (CE) a semnat cu acest laborator din domeniul biotehnologiei un contract în vederea achiziţionării a 405 milioane de doze.

CureVac intenţiona iniţial să ceară aprobarea vaccinului în Europa la sfârşitul lui mai sau la începutul lui iunie, după ce a angajat o procedură de examinare continuă la Agenţia Europeană a medicamentului (EMA) şi pe măsura publicării datelor.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi deschis copilului vostru un cont de economii?
Observator » Sănătate » Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac a eșuat. Eficiența serului produs la Tübingen este de doar 47%