Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul chinez Sinopharm intră pe piața din Uniunea Europeană. Ungaria, primul stat care îl aprobă

Ungaria a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care a aprobat vaccinul chinez împotriva Covid-19 al grupului Sinopharm.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.01.2021, 16:38

Vaccinul chinez Sinopharm pe un fundal albastru cu o seringă
Vaccinul Sinopharm a fost aprobat în Ungaria - Profimedia Images
  • Ungaria a aprobat până acum folosirea a 5 vaccinuri anti-Covid-19
  • Ungaria a înregistrat peste 360.000 de contaminări și 12.000 morți

După ce săptămâna trecută a fost primul guvern din UE care a dat undă verde vaccinului rusesc Sputnik V, guvernul de la Budapesta a mai aprobat un vaccin, din est.

Azi (vineri, autoritatea ungară în domeniul sănătăţii) OGYEI a aprobat utilizarea vaccinului Sinopharm. Astfel, după (vaccinurile) Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik, putem conta pe cel al Sinopharm”, a anunţat directoarea generală a Sănătăţii Cecilia Müller.

Budapesta - care se opune cu regularitate UE în dosarele imigraţiei şi politicii economice - a optat să cumpere vaccinuri din Rusia, şi China pentru a-şi accelera campania de vaccinare.

Citește și:

Ungaria, o ţară cu aproape zece milioane de locuitori, înregistrează 364.909 de contaminări cu noul coronavirus şi 12.374 de morţi, potrivit datelor oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Vaccinul chinez Sinopharm intră pe piața din Uniunea Europeană. Ungaria, primul stat care îl aprobă