Video

Vaccinul chinez Sinopharm intră pe piața din Uniunea Europeană. Ungaria, primul stat care îl aprobă

De Cornel Preda.
Publicat: 29.01.2021, 16:37.
Actualizat: 29.01.2021, 16:38

Ungaria a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care a aprobat vaccinul chinez împotriva Covid-19 al grupului Sinopharm.

Vaccinul chinez Sinopharm pe un fundal albastru cu o seringă

Vaccinul Sinopharm a fost aprobat în Ungaria

Profimedia Images

După ce săptămâna trecută a fost primul guvern din UE care a dat undă verde vaccinului rusesc Sputnik V, guvernul de la Budapesta a mai aprobat un vaccin, din est.

Azi (vineri, autoritatea ungară în domeniul sănătăţii) OGYEI a aprobat utilizarea vaccinului Sinopharm. Astfel, după (vaccinurile) Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik, putem conta pe cel al Sinopharm”, a anunţat directoarea generală a Sănătăţii Cecilia Müller.

Budapesta - care se opune cu regularitate UE în dosarele imigraţiei şi politicii economice - a optat să cumpere vaccinuri din Rusia, şi China pentru a-şi accelera campania de vaccinare.

Citește și:

Ungaria, o ţară cu aproape zece milioane de locuitori, înregistrează 364.909 de contaminări cu noul coronavirus şi 12.374 de morţi, potrivit datelor oficiale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.