Antena Meniu Search
x

Vaccinul Novavax împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3% în studiile din Marea Britanie

Un nou vaccin împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3%. Studiile au fost efectuate la scară largă, în Marea Britanie. Novavax este al patrulea vaccin care încheie faza a treia de testare. În Africa de Sud, eficienţa a fost de 60%, peste aşteptările dezvoltatorilor.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 29.01.2021, 08:39

Novavax este al patrulea vaccin care încheie faza a treia de testare
Vaccinul Novavax împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3% în studiile din Marea Britanie - Profimedia Images
  • Un nou vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi introdus pe piaţă
  • Vaccinul Novavax a dovedit o eficienţă de 89,3% în cadrul studiilor din Marea Britanie

Vaccinul Novavax a dovedit o eficienţă de 89,3%, în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a salutat ''vestea bună'' şi a declarat că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie va evalua şi pe mai departe serul.

Marea Britanie şi-a asigurat 60 de milioane de doze de vaccin, iar Uniunea Europeană 100 de milioane. Noul vaccin va fi realizat în Regatul Unit. 

Se aşteaptă ca primele doze să fie administrate în a doua jumătate a acestui an, dacă sunt aprobate de către agenţiile de reglementare.

Serurile anti-Covid aprobate până în prezent

Până acum au fost aprobate trei vaccinuri împotriva coronavirusului pentru uz de urgenţă: unul de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca, altul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi un al treilea de la firma de medicamente Moderna.

Potrivit datelor publicate joi, Novavax a dovedit o eficienţă de 89,3% în prevenirea Covid-19 la participanţii la studiul său clinic de fază 3 din Marea Britanie. Studiul a fost realizat pe 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18-84 de ani, dintre care 27% au avut peste 65 de ani, au spus reprezentanţii Novavax .

Compania a realizat studii şi în Africa de Sud, unde majoritatea cazurilor erau cu tulpina sud-africană a virusului, iar vaccinul a fost eficient la 60% dintre subiecţii care nu aveau HIV.

Novavax este o companie de biotehnologie care dezvoltă vaccinuri de ultimă generaţie împotriva unor boli infecţioase grave. Vaccinul propus de această companie este un vaccin subunitar pe bază de proteine, potrivit mediafax.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Vaccinul Novavax împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3% în studiile din Marea Britanie