Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă, îngrijorat de fenomenul ”vaccinării la chiuvetă”: ”Probabil că vorbim de câteva mii de certificate false”

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că autorităţile nu pot şti cu exactitate câte certificate false de vaccinare anti-COVID au fost emise în România, însă estimează că numărul acestora este de ordinul câtorva mii. 

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 22:13

Valeriu Gheorghiţă, îngrijorat de fenomenul ”vaccinării la chiuvetă”: ”Probabil că vorbim de câteva mii de certificate false”
Valeriu Gheorghiţă, îngrijorat de fenomenul ”vaccinării la chiuvetă”: ”Probabil că vorbim de câteva mii de certificate false” - Gov.ro

Valeriu Gheorghiţă a spus, la Digi24, că am fi putut avea cel mult 1.000 de decese, în loc de 20.000, dacă oamenii s-ar fi vaccinat.

„Este foarte greu să admitem că avem o imagine reală, însă foarte probabil că vorbim de câteva mii de certificate. Am văzut în ultima situaţie, undeva din Mehedinţi sau Bihor unde erau suspiciuni de fraudă asupra a circa 3000 de certificate. E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România crede că situaţia privind aşa-numita vaccinare la chiuvetă nu este una „particulară României”, el arătându-se convins că şi în alte ţări s-a întâmplat acest lucru. 

Unii pacienți recunosc la internarea în spital că nu sunt vaccinați, deși au certificat verde

Pe acelaşi subiect

Gheorghiţă a explicat că la internarea unei persoane cu COVID se determină şi anticorpii şi se vede dacă cineva a fost vaccinat sau nu. Medicul a mai spus că sunt pacienţi care admit, la internare, că nu sunt vaccinaţi, deşi au certificat care arată că ar fi fost imunizaţi prin vaccin.

Referindu-se la certificatele de vaccinare false, Valeriu Gheorghiță  a spus că „aceste situaţii nu definesc ceea se ce întâmplă din punctul de vedere al campaniei de vaccinare”.

Întrebat câte decese ar fi putut fi evitate în acest al patrulea val al al pandemiei, dacă oamenii s-ar fi vaccinat, medicul a răspuns că „în loc de 20.000 de decese am fi putut să avem 1000 maxim”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Valeriu Gheorghiţă, îngrijorat de fenomenul ”vaccinării la chiuvetă”: ”Probabil că vorbim de câteva mii de certificate false”