Antena Meniu Search
x

Viitorii medici din Cluj-Napoca, la cozi interminabile pentru a-şi completa dosarul de rezidenţiat, în plină pandemie

Deşi examinările medicale s-ar putea face în mai multe locuri, aşa cum se întâmplă în alte oraşe, la Cluj, DSP a stabilit ca toţi viitorii medici să fie aduşi într-un singur loc. În acest fel, timpii de aşteptare depăşesc chiar şi 8 ore, spre revolta absolvenţilor.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.10.2020, 16:57

Vezi și
  • Absolvenţii de medicină vin doar pentru o analiză de sânge şi o adeverinţă.
  • Astfel de lucruri ar putea fi rezolvate în orice alt cabinet medical.

E greu de crezut că imaginile au fost filmate  în timpul pandemiei, când evitarea locurilor aglomerate ar trebui să fie una dintre principalele preocupări în combaterea covid-19.

Se întamplă, însă, la Cluj-Napoca, iar cei care stau la rând în materialul video de mai sus sunt chiar viitorii medici, cei care speră la un loc în sistemul sanitar.

Practic, absolvenţii de medicină vin doar pentru o analiză de sânge şi o adeverinţă, lucruri care ar putea fi rezolvate în orice alt cabinet medical. În Cluj, însă, Direcţia de Sănătate publică a decis ca examinarea viitorilor medici, pentru care fiecare plăteşte 50 lei, să se facă doar la un spital care îi aparţine.

Peste 1.000 de rezidenţi trebuie să îşi facă aceste analize până pe 20 octombrie, dar capacitatea de procesare de aici este de maximum 120 de pacienţi pe zi. Aşa se face că, uneori, se stă la rând chiar şi 8 ore.

Mircea Abrudean - prefectul judetului Cluj: Înteleg că jumătate dintre ei au fost deja evaluați. Le-am solicitat celor de la DSP să identifice încă 2 centre cel puțin, să nu existe risc de aglomerare, dar nemulțumirea lor e că trebuie să aștepte afară…asta e situația și e decizia medicilor. Normal ar fi să aibă mai multe variante și sper să rezolvăm.

Anul acesta, examenul de rezidenţiat va avea loc pe 15 noiembrie şi va fi susţinut doar în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Viitorii medici din Cluj-Napoca, la cozi interminabile pentru a-şi completa dosarul de rezidenţiat, în plină pandemie