Antena Meniu Search
x

Video Ziua internaţională a copiilor născuţi prematur. Mesajul emoţionant al unei mame: "Din iubirea aia se naşte şi o putere imensă care face orice"

Este ziua internaţională dedicată copiilor născuţi prematur. În România, în fiecare an, peste 20 de mii de copii vin pe lume înainte de termen. Şi tot în România anului 2022, mamele sunt mai vulnerabile și mai predispuse la o presiune socială şi chiar bullying, mai mult ca niciodată. Printre acestea se află şi femeile care au dat naştere unui copil prematur şi care au nevoie de recunoaştere şi susţinere pentru a şti că nu sunt singure şi că puterea de vindecare a bebeluşului este şi în ele. 

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 14:30

Vezi și

Este şi mesajul pe care o mamă de copil prematur îl transmite femeilor care trec prin asta. Chiar dacă nu şi-a putut ţine în braţe copilul 101 zile de la naştere, Alexandra a găsit puterea și susținerea să lupte împreună cu medicii pentru că David să ajungă cu bine acasă. 

Viața de mamă a Alexandrei a început cu o mare greutate: deși sarcina ei a decurs perfect, a aflat la un moment dat că bebeluşul nenăscut, are probleme de sănătate. 

Alexandra Bontic, mamă: Am fost la un control de rutină, s-a dovedit că David are 300 ritm cardiac, făcuse din burtică şi o complicaţie şi pentru a-l putea salva, a trebuit să intru în cezariană de urgenţă, l-au extras după care au putut interveni asupra lui ca să-l salveze. 

Naşterea prematură, la doar 28 de săptămâni, a făcut ca băieţeul să sufere de multiple afecţiuni. Bebeluşul de doar 1680 de grame a fost imediat conectat la aparate si a petrecut 101 zile in Terapie Intensiva pana a putut sa plece acasa.

Alexandra Bontic, mamă: A avut zile în care era bine, a avut zile în care era foarte rău şi trebuia reanimat sau mai făcea o complicaţie. Îl vedeam dimineaţa şi seara prin videocall, era dureros 

În cele peste trei luni de zile cât a stat într-un spital privat din București, David a beneficiat si de terapie cu celule stem. Acum, după doi ani de la momentul respectiv, este un copil care se dezvolta normal. Foarte important pentru recuperarea lui a fost faptul că mama a gasit resurse şi susţinerea să meargă mai departe. 

Şi medicii, care fac mereu tot posibilul ca prematurii să fie recuperaţi complet, spun că aceasta este cheia succesului. 

Hadi Rahimian, medic ginecolog: Trebuie luptat. Cel care trebuie să aibă cea mai mare forţă şi să lupte este familia. E o situaţie delicată şi trebuie discutat foarte mult şi e o luptă în echipă. Un copil care e cu malformaţie şi trebuie operat în uter sau un copil în situaţia asta are atâtea şanse câte îi dai tu

Dana Zaciu, neonatolog: Pregătirea medicilor şi tehnologia care ne ajută este mult avansată şi pot, poate să ajute şi să scoată din încurcătură cazuri complicate. Este o problemă de fiecare caz în parte, cu cât asociezi mai multe probleme, cu atât şansele sunt mai mici. Lucrurile pot fi de la minus infinit la plus infinit în cazul prematurilor. Alexandra este un susţinător fervent al copilului, al nostru, este de o putere incredibilă

Alexandra Bontic, mamă: Când se naşte un copil se naşte şi o mamă şi din iubirea aia imensă se naşte şi o putere imensă care face orice pentru copilul ei şi puterea asta m-a ajutat să continui, el a fost şi el un puternic şi un luptător

Aproape 20.000 de mame nasc copii prematuri anual în România. Nevoia de recunoastere si sustinere a lor ramane foarte mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sanatate » Ziua internaţională a copiilor născuţi prematur. Mesajul emoţionant al unei mame: "Din iubirea aia se naşte şi o putere imensă care face orice"