Antena Meniu Search
x

10 ani de NATO, încă un erou în sicriu

Pentru el imnul a fost intonat pentru ultima dată. Nu a putut să salute sau să-şi ducă mâna la piept. Explozia din Afganistan l-a omorât pe loc. Trupul lui a fost adus acasă. Eroul a fost asteptat la aeroportul din Craiova de familia indurerată si de camarazii de luptă.

Vezi și

 În timp ce lacrimi amare curgeau în Craiova, la câteva sute de kilometri, în Capitală se sărbătoreau cei 10 ani de la aderarea României la NATO.

De fiecare dată când se întorcea acasă, plutonierul Vulpoiu era întâmpinat la aeroport de mamă. Aşa cum s-a întâmplat şi azi. Doar că lacrimile de bucurie s-au transformat în lacrimi de durere. Pe un scaun adus pe pistă, doamna Vulpoiu, s-a prăbuşit îndurerată, strângând cu putere în mână o geantă.

Doborâtă de durere, soţia eroului nu a aşteptat finalizarea ceremoniei religioase, s-a apropiat de sicriu şi şi-a culcat capul pe acesta. De parcă şi-ar fi pus capul pe pieptul soţului ei. De azi va trebui să îşi creasscă singură fetiţa de un an şi jumătate.

Plutonierul Vulpoiu a fost întâmpinat cu onoruri militare. Aşa cum sunt eroii. Acasă, familia se pregăteşte de înmormântare. Ultimul drum spre teatrul de război. Spre ceruri, pleacă joi.

Numele lui Claudiu Vulpoiu este al 26-lea pe lista morţilor din teatrele de operaţiuni externe. Azi se împlinesc 10 ani de când România a aderat la NATO. Ca orice victorie din istorie, şi aceasta şi-a cerut sacrificiul. Evenimentul a fost sărbătorit şi în Parlament.

Cu lacrimi în ochi, discursurile politicienilor au fost ascultate de părinţii militarilor morţi în Afganistan, invitaţi şi ei la eveniment.

Deşi majoritatea ţărilor Uniunii Europene şi-au retras trupele din Irak şi Afganistan, România mai are 1.000 de militari în teatrele de operaţiuni externe. Decizia ţine de CSAT şi Parlament. Deşi nu era nici locul nici momentul, politicienii s-au şicanat azi pe scările Parlamentului.

Preşedintele a evitat să dea mâna cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu iar premierul Victor Ponta nu s-a aşezat lângă şeful statului şi a preferat să ocupe loc pe un scaun de parlamentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 10 ani de NATO, încă un erou în sicriu