Antena Meniu Search
x

10 semne date de organism care te pot scăpa de cancer!

Cercetătorii susţin că organismul nostru dă multe semnale atunci când cancerul este aproape de a se răspândi în corp

1. Durerea poate avea mai multe cauze, dar dacă durerile persistă pot fi un semn. De exemplu, durerile persistente de cap pot fi un semn al cancerului cerebral, iar cele de spate pot fi un semn al cancerului de colon sau ovarian. Orice tip de durere care persistă nu trebuie neglijată şi trebuie să mergeţi urgent la medic. 

2. Un alt semn care ar trebui să ne alarmeze este febra persistentă, aceasta putând transmite faptul că există un început de leucemie. Orice febră care persistă este îngrijorătoare şi trebuie consultat un medic. 

3. O stare de oboseală permanentă care durează multă vreme poate fi de asemenea un semn al celei mai grave boli a secolului. Dacă aveţi tot timpul o stare de oboseală şi nu aveţi deloc energie, trebuie să vă prezentaţi la medic pentru investigaţii amănunţite. 

4. Mulţi oameni sunt dornici să slăbească, iar pierderea în greutate este un lucru bun pentru cei cu kilograme în plus. Dar dacă nu ţineţi un regim alimentar şi nu faceţi sport, dar totuşi slăbiţi considerabil înseamnă că în organism există o problemă. Pierderea în greutate neprovocată este inexplicabilă şi poate fi semnul cancerului de pancreas şi stomac. 

5. Tusea şi schimbarea vocii fără un motiv nu este semn bun deloc, ci poate fi un semn al cancerului pulmonar sau de laringe. Cel mai probabil acestea intervin în urma unor gripe, viroze, însă dacă această stare persistă e bine să mergem la doctor. 

6. Dacă aveţi probleme cu înghiţitul sau digerarea alimentelor, poate fi un semn al cancerului de esofag sau de stomac. Cei mai mulţi oameni care au astfel de probleme, prezintă indigestie, de aceea e bine să consultaţi un doctor dacă problemele persistă. 

7. Nu trebuie să ignoraţi nici un fel de ganglioni ori umflături pe piele, indiferent de zona corpului. Trebuie să fiţi extrem de precauţi mai ales la nodulii apăruţi în zona sânilor sau a testicolelor. E recomandat ca în cazul în care observaţi modificări pe corpul dumneavoastră să mergeţi de urgenţă la medic. 

8. Tusea cu sânge, sânge în scaun, în urină sau tusea cu sânge sunt complet anormale. Cei care au astfel de probleme trebuie să meargă de urgenţă la doctor pentru investigaţii. 

9. De asemenea, dacă observaţi probleme în timpul urinării sau nevoia de a merge mai frecvent sau mai rar la toaletă trebuie să mergeţi rapid la doctor. Acesta poate fi un semn al cancerului de prostată, în cazul bărbaţilor. 

10. Durerile persistente şi leziuni care nu se mai vindecă pot fi şi ele un semn al cancerului de piele. Rănile în interiorul gurii care nu se vindecă pot fi şi ele semne rele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » 10 semne date de organism care te pot scăpa de cancer!