13 Nuanţe de Român
Doi fraţi din Braşov care locuiesc în Anglia vor să îmbunătăţească imaginea României, peste hotare. Ei vor să realizeze un documentar - "13 Nuanţe de Român" - prin care să arate cum suntem noi, românii, de fapt.
Doi fraţi din Braşov care locuiesc în Anglia vor să îmbunătăţească imaginea României, peste hotare. Ei vor să realizeze un documentar - "13 Nuanţe de Român" - prin care să arate cum suntem noi, românii, de fapt.
La ţară, cocoşii dau trezirea, nu ceasurile de pe noptieră. Dimineaţă alergi la coteţ, să iei ouă, nu spre frigider. Viaţa e alta, dar orăşenii nu se duc degeaba acolo. Ştiu că vor găsi legume proaspete, culese din grădină, peisaje de vis şi aer curat, de munte. Mai ales de Paşte.
Tot ce-şi doreşte orăşeanul sosit la ţară, are nea Gheorghe. Bibilici, găini, curcani, vaci, porci şi dacă tot vine Paştele.
Dar nu pentru turişti. Pentru ei, nea Gheorghe are altceva. Grădini întregi cu legume, pe care să le jumulească ei din pământ. Şi-apoi să le spele şi să le pună pe farfurie.
Când vin vizitatorii la el la pensiune, gospodarul abia dacă mai mişcă un deget. Câteva zile, nici ouăle nu le mai ia el din cuibare. Se ocupă ei de tot. Iar acum, de Paşte, se pregăteşte iar de pauză.
De familie. Cu toate mesele incluse. La micul dejun, pe lângă lapte şi ouă, turiştii lui nea Gheorghe primesc şi miere, chiar de la stupii lui. De ambele părţi, toată lumea pare să fie încântată.
Când vine vorba de delicatesele ţăranilor, n-are nimeni niciun dubiu. Ce e făcut de ei, e artă pură. Iar artiştii de la ţară taie şi porci dacă vor, înainte de Paşte.
Momentan, pensiunile şi vilele din zona Bran-Moeciu care oferă turism rural sunt rezervate în proporţie de 60 la sută pentru zilele de Paşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰