Haos la Tarom: 130 de români, printre care copii şi femei însărcinate, abandonaţi în aeroportul din Amsterdam. Reacţia companiei
130 de oameni, printre care şi mai mulţi copii, au fost prinşi în haosul de la Tarom: lăsaţi să aştepte 12 ore o aeronavă în aeroportul din Amsterdam.
130 de oameni, printre care şi mai mulţi copii, au fost prinşi în haosul de la Tarom. Lăsaţi să aştepte 12 ore o aeronavă în aeroportul din Amsterdam, au ajuns să doarmă pe jos, pe banda de bagaje. Oamenii se plâng că nu au primit nici măcar un pahar cu apă sau un sandviş. În schimb, ar fi primit informaţii contradictorii. Tocmai de aceea, şase pasageri sunt şi acum uitaţi în aeroportul din Olanda. Au fost probleme tehnice şi cu a doua aeronavă trimisă de Tarom, care a decolat spre România tot cu întârziere.
- Eu ce fac?
- Chiar nu ştiu...
- Nu a venit niciun reprezentant de la Amsterdam, ci a venit un reprezentant al Tarom de la Bruxelles pe la 5 dimineaţa.
Timp în care unii dintre ei adormit pe scaune, sau chiar pe banda de bagaje. Aseară, 130 de persoane au aflat că avionul Tarom are o defecţiune la trenul de aterizare şi va trimisă o altă aeronavă de la Bucureşti. Însă, a doua zi.
- Când să mă întorc? Când e următorul zbor, când ajung acasă? Eu sunt român plecat la muncă de câteva luni şi vreau să ajung acasă la familie. Când ajung?
- S-a stricat aeronava, nimeni nu ne-a băgat în seamă.
- Nu ni s-a oferit nici cazare, nici mâncare.
- Unde aţi dormit?
- Pe aeroport, pe o bancă.
- Vă rog să nu mai filmaţi!
- Eu sunt de 12 ore în aeroport şi îmi spuneţi să nu mai filmez.
Oamenilor li s-a sugerat să se cazeze la hotel. Li s-a promis că, atunci când vor ajunge acasă, vor primi câte un voucher de 120 de euro.
După 12 ore în care românii au fost blocaţi pe aeroportul din Amsterdam, Tarom a trimis o altă aeronavă pentru a-i prelua. Iar în România aeronava a aterizat cu şase pasageri mai puţini. Au fost uitaţi la Amsterdam. Oamenii nu ar fi ştiut la ce oră a fost programat zborul.
După 15 ore, o pasageră care a rămas pe aeroportul din Olanda a anunţat pe Facebook o altă amânare. "Zborurile sunt ocupate, e posibil să plecăm o parte din noi azi, o parte mâine. Până la veşti clare, ne plimbăm prin aeroport."
În acest timp, autorităţile de la Bucureşti au format o celulă de criză la Tarom. Într-un comunicat se anunţă că proasptul director general a dispus revocarea din funcţie a reprezentantului Tarom Amsterdam pentru "deficienţe de comunicare", iar pasagerii vor fi despăgubiţi.
În urmă cu o lună, o altă aeronavă Tarom, cu mai mulţi europarlamentari la bord, care voiau să plece din Bruxelles, spre România, s-a defectat. Culmea ironiei, printre pasageri se afla şi un secretar de stat din ministerul Transporturilor, instituţia în subordinea căreia se află Tarom. Compania de stat anunţă doar pentru anul aceste pierderi de 45 de milioane de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰