Antena Meniu Search
x

17 fântâni din centrul Capitalei vor fi reabilitate. Lucrările vor costa 7 milioane de euro

Bucureştenii se vor putea relaxa şi răcori lângă fântâni spectaculoase, cum sunt cele din marile oraşe ale lumii. Abia la toamnă, însă.

Vezi și

Bucureştenii se vor putea relaxa şi răcori lângă fântâni spectaculoase, cum sunt cele din marile oraşe ale lumii. Abia la toamnă, însă. Nu mai puţin de 17 astfel de oaze vor fi reabilitate în următoarele luni, promit autorităţile, care vor cheltui şapte milioane de lei pentru acest program. La sfârşit, fântânile vor oferi adevărate showuri de muzică şi lumini.

Fântâni arteziene care par să danseze în ritmul muzicii, învăluite în lumină - este imaginea care atrage în Las Vegas milioane de turişti. Astfel de oaze promit autorităţile noastre să aducă şi în centrul Capitalei. Lucrările au început deja. 

Cândva mândria lui Ceauşescu, fântânile din Piaţa Unirii au devenit în ultimii ani adevărate ruine cu marmura înnegrită, copaci crescuţi la voia întâmplării şi gunoaie. Ele au fost oprite pentru a permite muncitorilor să le transforme în instalări moderne capabile să ofere show-uri de apă, muzică şi lumini.

Fântânile nu au mai fost reabilitate de mai bine de 22 de ani. Vor fi de nerecunoscut la toamnă, când pe apă vor fi create inclusiv showuri cu foc. Pentru a sincroniza muzica, lumina şi apa într-un dans perfect, va fi nevoie de o muncă titanică. Şi de sacrificii: toată vara, alimentarea cu apă va fi întreruptă, iar traficul va fi restricţionat temporar pe prima bandă.

Reamenajarea fântânilor arteziene va costa 7 milioane de euro - bani plătiţi din bugetul companiei de alimentare cu apă din Capitală. Ar putea chiar arăta la fel ca renumitele fântâni din Dubai.

Fântânile din Dubai reprezintă cel mai amblu sistem de fântâni sincronizate din întreaga lume. Proiectează până la 100.000 de litri de apă şi au o înălţime de 150 de metri. Aşa se face că turiştii vin aici în fiecare zi, ca să admire spectacolul apei care dansează pe ritmurile muzicii.

Fântânile arteziene din Bucureşti ar trebui să fie inaugurate pe 1 septembrie, când 15 melodii vor da viaţă apei luminate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 17 fântâni din centrul Capitalei vor fi reabilitate. Lucrările vor costa 7 milioane de euro