Antena Meniu Search
x

Video 172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Luceafărul, recitat în 10 limbi diferite la Focşani

Premieră națională la Focșani, în ziua care s-au împlinit 172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Luceafărul, cel mai lung poem de dragoste din lume, a fost recitat ieri în zece limbi diferite. Întreg evenimentul a fost transmis şi online.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 09:24

Vezi și

O, ești frumos, cum numa-n vis

Un înger se arată,

Dară pe calea ce-ai deschis

N-oi merge niciodată.

Pe acelaşi subiect

Antonia și cele două fete ce poartă acelaşi nume - Alexandra - sunt câteva dintre elevele care au participat la acest proiect.

Reporter: Cât de greu e să înveți Luceafărul în germană?

Alexandra, eleva care a recitat în limga germană: Ei, bine, când există pasiune și când există o motivație, anume promovarea culturii în Focșani, am vrut să nu ratez ocazia. Nu mi s-a părut greu, am făcut-o de plăcere.

Alexandra, eleva care a recitat în limga turcă: În limba turcă. Mi-a luat destul de puțin să învăț pentru că am făcut ceva ce mă pasionează, am făcut-o cu drag. Proiectul a fost unul interesant, destul de nou.

172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Cea mai mică, Antonia, în vârstă de 9 ani, a fost cea care a recitat Luceafărul în limba română.

Antonia: În cinci repetiţii l-am învăţat. Cred că Mihai Eminescu ar trebui să fie cel mai mare poet din lume.

Faptul că Luceafărul a fost recitat în zece limbi nu este întâmplător.

Marilena Șerbănuț - organizator: Luceafărul a fost scris timp de 10 ani de zile. Eminescu a căutat și a perfecționat slova în acești 10 ani până a ajunge la forma pe care o știm cu toții astăzi.

Evenimentul în cadrul căruia Luceafărul a fost recitat în română, italiană, spaniolă, franceză, germană, engleză, greacă, latină, rusă și turcă a fost transmis și online şi a fost ţinut cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » 172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Luceafărul, recitat în 10 limbi diferite la Focşani